Degajari de fum la Spitalul de Copii din Timisoara. 25 de copii au fost evacuati

news

Pacientii dintr-un corp al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara au fost evacuati, miercuri seara, dupa ce a fost detectat fum intr-o sala a compresoarelor.

Se pare ca un incendiu a izbucnit la o statie de oxigen din sectia de chirurgie si ortopedie pediatrica.

Nu au fost inregistrate victime. 25 de pacienti au fost evacuati si mutati in cladirea principala a unitatii sanitare.

Pompierii au stins elementele care degajau fum in incaperea tehnica si au trecut la ventilarea spatiilor.

„La ora 21:12 am fost anuntati prin apel 112 despre degajari de fum la Spitalul Clinic pentru copii Louis Turcanu Timisoara. Au fost alertate Detasamentele 1 si 2 de Pompieri Timisoara si s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofiter si 45 subofiteri cu sase autospeciale autospeciale de stingere, doua autoscari mecanice de lucru si salvare de la inaltime, doua autospeciale de prima interventie si comanda, doua ambulante SMURD si trei ambulante SAJ.

La sosirea echipajelor de interventie la locul evenimentului s-au constatat degajari de fum in sala de oxigen.

Din fericire nu s-au inregistrat victime.

14 adulti (personal medical) si 20 de apartinatori impreuna cu 24 de copii au fost evacuati, mutati in cladirea principala a spitalului.

S-a actionat pentru ventilarea incaperii.

Din primele informatii, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitura defecta)”, transmit reprezentantii ISU Timis.

„In aceasta seara, in camera tehnica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timisoara au existat degajari de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuati in siguranta 25 de copii, 20 de apartinatori si 14 cadre medicale. Pompierii au actionat pentru ventilarea spatiilor iar in urma verificarilor, s-a constatat ca nu exista niciun pericol. Copiii se vor reintoarce in saloane”, a transmis si Ministerul Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: