politica

Demisie din USR, un deputat din Craiova se plange ca „mi se puneau bete in roate”. Reactia sefului USR Dolj: „Stiti cum e la olteni. Orgoliile sunt mari”

Deputatul de Dolj Daniel Gheba a anuntat, joi, ca demisioneaza din USR. El a sustinut ca a fost „sabotat si boicotat“ de conducerea filialei USR.

„In 2018, am intrat in USR cu idealismul si sperantele tanarului care numai facuse politica si care dorea sa schimbe ceva in bine pentru judetul sau, fiind satul de inactiunea clasei politice locale vechi. Asa dupa cum ma stiti deja, din postarile pe facebook sau din conferintele de presa am fost, sunt si voi fi o persoana activa, implicata, care are usa cabinetului sau parlamentar deschisa pentru toti cetatenii.

Dar, ca politician implicat in mijlocul comunitatii sale, dornic sa ajute, am fost crunt dezamagit de realitatea din jurul meu. Eram pregatit si stiam ca voi lupta cu reprezentantii vechilor partide, dar nu mi-am imaginat niciodata ca voi fi sabotat si boicotat tocmai de colegii mei de partid.

Sunt un om de echipa si nu am facut public aceste lucruri pana acum, Dar, toate aspectele au o limita. In toate actiunile mele, desi le-am anuntat din timp, nu am fost sustinut de catre conducerea USR Dolj, ba mai mult am aflat cu stupoare ca mi se puneau bete in roate. Pe langa aceste lucruri, nu mai mentionez reprosurile fara argumente la adresa activitatii mele.

Am fost alesul doljenilor, pentru doljeni, nu pentru mine sau pentru conducerea USR Dolj. Aici este diferenta de gandire intre noi. Eu ma lupt si ma voi lupta cu autoritatile care incalca legea si aduc deservicii cetatenilor, in timp ce conducerea USR Dolj se lupta strict pentru ea pactizand cand e nevoie cu PSD sau PNL. La aceasta se adauga si pasivitatea conducerii centrale a USR care prefera sa dea credit celor care lupta pentru propriul ciolan.

De aceea, dragi amici, va anunt ca DEMISIONEZ, din USR, profilul meu moral si educatia primita nefiind compatibile cu directia gresita pe care o are acest partid.

Acest lucru nu ma va opri ca pe viitor sa continui lupta pentru apararea drepturilor dumneavoastra. Sa ne revedem cu bine in noua sesiune parlamentara!”, a transmis Gheba pe Facebook.

Presedintele USR Dolj, Cezar Dragoescu, s-a declarat satisfacut de plecarea lui Gheba.

„Stiti cum e la olteni. Orgoliile sunt mari. Probabil este vorba despre niste calcule politice, de aceea nu m-ar mira sa-l vad la alt partid. Situatia era mai spinoasa de cateva luni. Am avut discutii saptamana trecuta, dar nu s-a mai putut continua. Nimeni nu de neinlocuit. Nu e o pierdere uriasa pentru partid. La alegerile din 2020, pe afise am avut sigla partidului nu fete sau nume de candidati, semn ca oamenii au avut in incredere in sigla. Nu am stiut sa ne facem selectia si nu am ales oameni care sa duca mandatul pana la capat. Ne-am invatat lectia“, a declarat Cezar Dragoescu pentru Gazeta de Sud.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: Daniel Gheba

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago