politica

Demisii in masa din USR, deputatul Politeanu a plecat alaturi de 100 de membri: „Filiala Prahova a fost pusa in subordinea baronului Iulian Dumitrescu”

Deputatul Mihai Politeanu anunta, joi, ca, impreuna cu peste 100 de membri ai USR Prahova, demisioneaza din partid, acuzand ca filiala judeteana a fost pusa „in subordinea PNL Prahova si a baronului Iulian Dumitrescu”.

Politeanu precizeaza, pe pagina sa de Facebook, faptul ca 103 semnatari ai unei scrisori deschise, intre care se numara si el, au decis sa demisioneze din USR.

„Noi, cei peste 100 de semnatari ai acestei scrisori deschise, membri ai USR Prahova, am decis astazi sa ne dam impreuna demisia din USR, avand in vedere acapararea filialei de catre un grup de soportunisti care, cu sprijinul activ al conducerii nationale a USR, au decis sa puna filiala in subordinea PNL Prahova si a baronului Iulian Dumitrescu.

Multi alti colegi isi vor da demisia individual sau se vor retrage definitiv din activitatea filialei. Majoritatea din Biroul National al USR si presedintele Drula au ales, fie din cinism politic, fie din lipsa de viziune, sa puna pe primul loc promovarea unor indivizi obedienti echipei majoritare din Biroul National al USR, dar si PNL-ului, in detrimentul democratiei interne, valorilor si intereselor legitime ale USR in Prahova, dar si al votantilor nostri”, arata sursa citata.

In postarea respectiva sunt mentionate mai multe „puncte culminante” care i-au convins pe demisionari sa faca acest pas.

Intre acestea sunt mentionate demiterea viceprimarului USR de la Ploiesti, Magdalena Trofin, cu sprijinul a trei consilieri municipali USR, care au actionat fara consultarea filialei sau a membrilor acestuia, „dar cu protectia conducerii nationale (care a anulat decizia filialei judetene de excludere din partid a celor 3)”; atitudinea de „obedienta si subordonare totale” fata de Iulian Dumitrescu, Roberta Anastase si PNL Prahova promovata de echipa locala loiala echipei Drula/Barna/Botos; falsificarea semnaturilor pe zeci de dosare de adeziune in cazul unor potential membri ai partidului, dar si tentativa de a aduce alti zeci de membri in USR cu ajutorul direct al PNL, cu scopul explicit de castigare a puterii politice interne in favoarea echipei Barna/Drula/Botos; interventia nestatutara a Biroului National de anulare a alegerilor interne din USR Prahova dupa ce acestea au fost castigate de opozitia interna.

„Pentru ca in Prahova opozitia la PNL si opozitia la echipa Drula/Barna/Botos sunt una si aceeasi echipa, conducerile USR si PNL si-au dat mana sa o inlature. Disolutia filialei USR Prahova convine atat lui Dumitrescu, cat si conducerii USR. Si Dumitrescu si tabara care controleaza USR scapa de opozitie. Noi ramanem fideli valorilor USR si nu putem gira deturnarea sperantelor miilor de prahoveni care ne-au votat in 2020. Nu ne pierdem speranta in schimbarea Romaniei si a Prahovei. Fiecare dintre noi va continua lupta pentru schimbare fie din societatea civila, fie dintr-o noua constructie politica care promite sa se separe radical de metehnele politicii vechi”, se mai mentioneaza in scrisoarea deschisa publicata de Politeanu.

Pe lista semnatarilor publicata pe pagina de Facebook a deputatului apar 103 persoane, inclusiv Mihai Politeanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago