Demiterea lui Kovesi si a lui Lazar? Reactia lui Grindeanu fata de o eventuala solicitare in acest sens a ministrului Justitiei

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are „mana libera” din partea lui sa faca lucrurile sa functioneze in domeniul pe care il conduce.

„Nu este treaba prim-ministrului sa intre si sa gestioneze fiecare minister in parte. Dansul isi va face toate lucrurile si toate evaluarile si ceea ce are de facut, conform legii, la ministerul pe care il conduce. (…) Eu am dat mana libera in a aplica legea si nu cred ca face altceva si sunt convins ca lucrul acesta il va face. Am inteles ca vrea sa aiba discutii in perioada urmatoare. Este treaba dansului si daca are discutii si daca nu are, nu este treaba prim-ministrului. (…) Eu am incredere foarte mare in domnul ministru. Este cel care are o experienta foarte mare in domeniul acesta, a fost membru zece ani la Curtea Constitutionala. Este un om extrem de echilibrat, care, in mod sigur, va lua decizia corecta si are din partea mea mana libera in a face lucrurile sa fie functioneze asa cum trebuie in acest domeniu sau sa indrepte ceea ce i se pare ca nu functioneaza cum trebuie. Nu sunt specialist, nu este treaba mea sa intru in acest sector si, cum va spuneam, am incredere mare in domnul ministru”, a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca a discutat cateva minute luni cu ministrul Justitiei.

Intrebat daca va tine cont si de parerea strazii in deciziile privind Justitia, premierul a raspuns ca „tot ceea ce va sustine Guvernul si implicit Ministerul Justitiei, fie ca este vorba de proiecte de legi, fie alte lucruri, trebuie sa se intample intr-o dezbatere cat se poate de larga, care sa aiba ca si actori, dincolo de institutiile guvernamentale sau de partidele politice, ONG-urile si toti cei care sunt interesati”.

Grindeanu a spus ca ministrul Justitiei nu a propus schimbarea procurorului general Augustin Lazar si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Eu nu fac evaluari si nu este rolul meu sa fac evaluari de acest tip, nici nu-mi doresc si nici nu este ceea ce trebuie sa fac. Domnul ministru, conform legii, are, din ce am inteles, in atributiuni aceste lucruri de a avea periodic intalniri cu cei care conduc institutii din acest domeniu, nu inseamna ca dansul face propuneri de tipul celei enuntate de dumneavoastra. Eu nu l-am auzit sa spuna asa ceva”, a conchis premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: