Demonstratie uriasa la Washington, in favoarea eliberarii ostaticilor detinuti de teroristii Hamas in Gaza

externe

mars, Washington, evrei, ostatici, eliberare, Hamas

Aproape 300.000 de persoane s-au adunat ieri la Washington la Marsul pentru Israel, cerand eliberarea ostaticilor detinuti de teroristii din Gaza si condamnand atacul Hamas din 7 octombrie, cu un strigat de „Niciodata din nou”.

Directorul general al Conferintei presedintilor principalelor organizatii evreiesti americane, William Daroff, a declarat ca peste 290.000 de persoane au participat la eveniment, ceea ce il face cea mai mare adunare pro-Israel din istoria SUA. Autobuzele si zborurile catre capitala SUA au fost organizate de federatiile evreiesti locale, scoli, sinagogi, grupuri de expatriati israelieni si centre comunitare evreiesti, in timp ce multi altii au facut drumul pe cont propriu catre Marsul pentru Israel.

Potrivit ziarului The New York Post, presedintele Isaac Herzog s-a adresat mitingului prin legatura video de la Zidul de Vest din Ierusalim, cerand returnarea ostaticilor retinuti in Gaza si declarand ca „Niciodata mai mult este acum”.

„Astazi ne strangem impreuna, ca o familie, pentru a marsalui pentru Israel. Pentru a marsalui pentru bebelusii, baietii si fetele, femeile si barbatii tinuti ostatici in mod vicios de Hamas”, a declarat Herzog.

„Sa marsaluim pentru dreptul fiecarui evreu de a trai cu mandrie si in siguranta in America, in Israel si in intreaga lume.Mai presus de toate, ne adunam pentru a marsalui pentru ca binele sa prevaleze asupra raului, pentru moralitatea umana asupra setei de sange. Marsaluim pentru lumina asupra intunericului”, a spus el.

„In urma cu 80 de ani, evreii au iesit de la Auschwitz si au jurat „Niciodata din nou”. In timp ce steagul alb-albastru si alb a fost inaltat deasupra vechii noastre patrii, am jurat ‘Niciodata din nou’. Acum 40 de zile, o armata terorista a invadat statul suveran Israel si a macelarit sute si sute de israelieni in cel mai mare masacru de la Holocaust incoace. Haideti sa strigam, impreuna: Niciodata mai mult. Niciodata din nou este acum”, a spus el.

De asemenea, Herzog l-a laudat pe presedintele american Joe Biden pentru „claritatea morala si actiunile indraznete ale aliatilor nostri americani”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: