politica

Deputat PSD, atac violent la adresa lui Birchall: „A fost impusa ca ministru de domnii de peste Ocean. Dancila a executat ordinele”

Deputatul PSD Liviu Plesoianu sustine ca Ana Birchall a fost impusa ca ministru al Justitiei de catre administratia de la Washington. 

Plesoianu, foarte iritat ca procurorul general al SUA a cerut oficialilor romani sa revina asupra amendamentelor la legile justitie, afirma ca noul ministru al Justitiei a fost impus de SUA. „Pe Birchall au propus-o sau cel putin au confirmat-o ministru la ‘Justitie’ domnii de peste Ocean, n-am niciun dubiu!”, sustine Plesoianu.

”E clar pentru toata lumea de ce e Birchall la „Justitie”, de ce n-a comentat nimic Werner, de ce se pozase distinsa doamna Birchall cu Hans Klemm cu cateva ore inainte de a fi propusa ministru de distinsa doamna Dancila#2? Pe Birchall au propus-o sau cel putin au confirmat-o ministru la „Justitie” domnii de peste Ocean, n-am niciun dubiu! Aceiasi domni care au decorat-o pe Kovesi, aceiasi domni care i-au decorat pe Maior si Coldea in plin scandal legat de protocoalele secrete… Iar cea care a fost plecata noua ani din tara (si de-aia nu stie nimic despre „statul paralel”) a executat, cuminte, ordinele.

Romania ESTE o colonie in devalmasie, cu cativa stapani mari si multi stapani mai mici. Si asa va ramane daca poporul roman e fericit cu acest statut! In ce ma priveste, am inima impacata. Chiar fac TOT ce tine de mine pentru a nu mai fi sclavi, pentru a ne ridica din genunchi si a ne comporta ca niste oameni LIBERI si DEMNI. Voi merge pana la capat in acest an si voi continua sa spun: FIE SA FIM! Apoi, la prezidentiale (ultima sansa a acestei tari), ne vom numara si vom vedea cati suntem…

Procurorul General al SUA:  ‘Apreciez in mod special sansa de a ma intalni cu conducerea Romaniei, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justitiei, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanta mentinerii statului de drept si relua eforturile anti-coruptie. Suntem recunoscatori doamnei Birchall pentru implicarea si sprijinul puternic pentru aceste prioritati importante.

Speram ca, sub conducerea sa si a celorlalti oficiali romani, Romania va reveni asupra recentelor amendamente care ameninta sa submineze capacitatea de lupta impotriva coruptiei si avem incredere ca Romania va lua masurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent si impartial'”, a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rusia desfasoara o campanie agresiva de sabotaj sub acoperire in Europa. UK si Germania, cele mai recente tari vizate

Determinata sa isi sporeasca atat presiunea pe campul de lupta asupra Ucrainei, cat si presiunea…

O oră ago

Scandal intre suveranisti. Razvan Constantinescu: „George Simion este un golan”

Medicul Razvan Constantinescu, devenit celebru in perioada pandemiei prin negationism si promovarea de teorii conspirationiste,…

55 de minute ago

Seful OpenAI vrea sa transforme inteligenta artificiala intr-un „coleg super-competent care stie absolut totul” despre viata ta

In viziunea lui Sam Altman asupra viitorului, inteligenta artificiala este un pic intimidanta, relateaza Business…

O oră ago

Casa Alba: Ajutorul american va ajuta Ucraina sa treaca la contraofensiva in 2025

Casa Alba este convinsa ca ajutorul militar oferit de Statele Unite va contribui la tranzitia…

O oră ago