Deputat USR, transant: „Nici nu se pune problema sa cedam Ministerul Justitiei”

politica

Deputatul USR Mihai Politeanu a declarat, joi, la RFI, ca nu se pune problema ca Uniunea Salvati Romania sa renunte la Ministerul Justitiei. El a precizat ca deocamdata nu a venit nicio invitatie la dialog din partea premierului desemnat, Nicolae Ciuca, si a aratat ca nu vor sustine un guvern minoritar, si nici nu se pune problema de a renunta la Ministerul Justitiei.

”Noi am spus ca suntem dispusi sa intram la guvernare cu PNL si UDMR, dar cu un set de garantii”, a spus deputatul USR, aratand ca pozitionarea partidului este clara, si anume ca nu vor sustine un guvern minoritar PNL, cu Nicolae Ciuca premier. Despre refacerea coalitiei, deputatul a marturisit ca „el, personal, nu crede in buna-credinta a PNL-ului”, afirmand ca drama acestei tari este ca suntem in plina criza pandemica si ”trebuie sa existe o forma de responsabilitate”.

„Trebuie sa avem cat mai repede un guvern, indiferent de forma, pentru ca traim o tragedie umanitara in Romania”, a mai spus Politeanu.

”Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema sa cedam Ministerul Justitiei”, daca se reface coalitia PNL-USR-UDMR, a mai spus deputatul USR, el aratand ca miza PNL este acest minister, pentru ”numirea procurorilor sefi ai Parchetelor. ”Asta este vointa presedintelui Klaus Iohannis”, a mai aratat el.

Politeanu a afirmat ca nu s-a discutat cine ar prelua portofoliul, insa el personal l-ar pune tot pe Stelian Ion in aceasta functie. El a mai spus ca nu este nicio garantie ca un guvern PNL-USR-UDMR va rezista mai mult de cateva luni.

Despre faptul ca Florin Citu insista cu un guvern minoritar PNL, Politeanu: ”E o forma de nebunie, nimic altceva”, adaugand ca este vorba de o lupta interna in PNL. ”Este aproape o certitudine ca PNL se va rupe”, a mai aratat Politeanu.

Mai mult despre:

Comentarii: