Descoperire SOCANTA in Austria. Acest obiect cu aspect de TELEFON MOBIL are 800 de ani vechime – VIDEO

life

Ultima stire devenita virala pe internet sustine ca arheologii au descoperit un obiect vechi de 800 de ani ce seamana perfect cu un telefon mobil modern, informeaza Express.

Obiectul, gasit in urma unor sapaturi in Austria, se presupune a fi o copie de lut a unui telefon mobil, tastele fiind inscriptionate cu litere cuneiforme. Canalul de YouTube Paranormal Crucible a lansat intrebarea: „Ce este? E o dovada a unei civilizatii avansate sau e vorba de calatorie in timp?”

Tableta a fost datata ca fiind din secolul 13 inaintea erei noastre. In acea perioada scrierea cuneiforma exista deja de cateva mii de ani. „Tabletele cu scriere cuneiforma nu sunt ceva neobisnuit – au fost excavate in jur de doua milioane de bucati. Limbajul a fost un mister pana cand i-a fost descifrat codul in secolul 19”, se specifica pe canalul YouTube.

Scrierea cuneiforma a fost unul dintre primele sisteme de scriere, dezvoltat de sumerienii antici din Mesopotamia intre 3.500 si 3.000 inainte de Hristos. Insa, lipsa de informatii verificabile si asemanarea izbitoare cu un telefon celular, au facut ca multi din comentatorii online sa considere descoperirea drept o farsa plina de imaginatie.

„Potrivit rapoartelor, in timpul unor sapaturi arheologice din Fuschl am See, Salzburg, Austria, cercetatorii au descoperit un artefact misterios din secolul 13 ce seamana cu un telefon celular cu scriere cuneiforma”, scrie tothedeathmedia.com, un site ce se ocupa de teorii ale conspiratiei. „Acest tip de scriere se gaseste in mod normal in Iran-ul si Irak-ul zilelor noastre (Mesopotamia antica). Nimeni nu poate intelege sau explica ce cauta un asemenea artefact cu scriere cuneiforma in Austria. In mod regretabil informatiile legate de aceasta descoperire ‚senzationala’ sunt limitate”. In acest moment nici macar conspirationistii nu cred ca e o poveste reala. „Nu putem explica ce este, daca este sau nu reala, dar ne-a atras atentia si ne dorim foarte mult sa stim mai multe detalii”, se continua pe site.

Unii vanatori de OZN-uri au catalogat ‘descoperirea’ ca fiind ‘o dovada ca extraterestrii au vizitat civilizatiile antice de pe Pamant si au adus tehnologie sofisticata pentru fiintele primitive’, fara a pune la indoiala veridicitatea informatiilor.

„Este evident dupa acest dispozitiv in forma de telefon celular ca a fost facut de cineva care avea cunostinte avansate despre viitor”, a declarat Scott C Waring, editor pentru UFO Sightings Daily. „Limbajul se spuna ca ar fi de acum zeci de mii de ani… o descoperire foarte buna.”

Lipsa detaliilor in ceea ce priveste originea filmarii, in care apare doar o mana cu o manusa alba ce tine obiectul din lut intr-un cadru fix, e motiv de ingrijorare pentru majoritatea comentatorilor ce sustin ca daca ar fi autentica ar reprezenta o dovada a posibilitatii de a calatori in timp si o stire senzationala.

„Multi vor ramane sceptici in ceea ce priveste descoperirea si, credeti-ma, si eu sunt”, scrie un editor al site-ului Ancient Code. „Sunt cateva lucruri care nu se potrivesc. In primul rand, descoperirea a orice aduce a scriere cuneiforma in Austria e ceva extraordinar, deoarece Austria si Mesopotamia antica erau separate de o distanta foarte mare, asa ca e un mister cum a ajuns obiectul in Europa. In al doilea rand, si cea mai misterioasa parte a descoperirii, obiectul seamana ciudat de mult cu un telefon celular modern. Se pot vedea foarte clar cele 9 ‘taste’ in partea de jos a artefactului, pozitionate la fel ca in cazul unui telefon celular. In mod evident, nu putem evita posibilitatea ca artefactul sa fie o farsa. Gasirea a ceva de acest gen este mai mult decat senzationala si se prea poate ca creatorul artefactului sa fi vazut un dispozitiv similar in trecutul indepartat. Ce inseamna asta? Ei bine, inseamna ca e posibil ca in trecutul indepartat cineva sa fi vazut ceva ce semana cu un dispozitiv de comunicare ca un telefon mobil si a decis sa il recreeze in piatra”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


Comentarii: