politica

Desi Ciolacu zice ca PNL si PSD merg impreuna in alegeri, la Brasov, taberele din coalitie se contreaza si isi cauta candidati pe cont propriu

Fierbere la Brasov, unde Adrian Vestea, presedintele PNL Brasov, actualul ministru al Dezvoltarii, a anuntat ca in plan local fiecare partid merge in alegeri „pe cont propriu”, astfel incat este posibil sa se ajunga intr-un impas daca “de la centru”, partidul ii va cere sa se alieze cu pesedistii. Liderii PSD Brasov au anuntat clar ca si ei au candidati si pentru Consiliul Judetean Brasov si pentru primaria Brasov si ca liberalii sunt liberi sa… sprijine candidatii PSD.

Aceasta in contextul in care premierul Marcel Ciolacu a anuntat miercuri ca PSD si PNL vor face ”alianta electorala pentru Romania”. El nu a precizat daca alianta electorala PSD – PNL va merge la alegerile parlamentare sau la cele prezidentiale.

„Am facut acum o alianta electorala intre cele doua mari partide. Daca romanii ne vor da votul pentru aceasta noua abordare politica, categoric ca vom veni dupa o alianta pentru Bucuresti cu o alianta pentru Romania”, a spus Ciolacu la prezentarea candidatului PSD-PNL pentru primaria Bucuresti, Catalin Cirstoiu.

Ministrul Vestea, vrea sa se intoarca acasa si candideaza pentru un nou mandat la sefia Consiliului Judetean

Presedintele PNL Brasov, actualul ministru al Dezvoltarii Adrian Vestea, si-a anuntat ieri candidatura la sefia Consiliului Judetean Brasov. De altfel, acesta a anuntat ca in toate localitatile din judet, nu se va candida in alianta cu PSD, ci liberalii vor avea proprii candidati. In ceea ce priveste Primaria Brasov, Vestea a sustinut ca a existat disponibilitate pentru o alianta, insa si PSD a anuntat putin mai inainte ca va merge pe cont propriu si la judet si la Primaria Brasov.

Acesta a precizat ca intentia sa, dupa ce a fost numit in functia de ministru al Dezvoltarii, a fost de a se intoarce acasa pentru a continua proiectele de dezvoltare ale Brasovului. Acesta a adaugat ca avea doua optiuni de candidatura, atat functia de presedinte de judet, cat si cea de primar al municipiului Brasov.

Vestea a argumentat ca putea castiga fara probleme Primaria Brasov, deoarece in 2020 el a obtinut 96.000 de voturi, din care 36.000 de voturi au fost obtinute in municipiul Brasov, cu mult peste cei doi care au fost in competitie, respectiv George Scripcaru si Allen Coliban.

Se asteapta o „numire in plic” a candidatului pentru Primaria Brasov

„Am avut ambele candidaturi in atentie. Atata vreme cat iti indeplinesti obiectivele, cat te tii de cuvant si ai o imagine favorabila atat in judet, cat si in municipiul Brasov, putea sa fie o optiune.

Am toata convingerea ca nu as fi avut nici mai mica rezerva de a castiga aceasta pozitie de primar al Brasovului, fara nici un fel de alianta si nu m-am bazat de la bun inceput pe acest lucru, cat si pozitia de presedinte al CJ.

Voi candida insa public pe pozitia de pe care am plecat, pentru o perioada de timp, pentru a face parte din Guvernul Romaniei. Brasovul are foarte multe proiecte ce trebuie duse la bun sfarsit sau incepute cu profesionalism. Mi-am dorit sa candidez pe sigla PNL, din urmatoarele considerente:

A face alianta la Brasov la nivelul CJ, insemna sa facem alianta in mai multe localitati din judet. Dar au fost foarte multi care au pierdut la 40 – 50 de voturi. Nu am considerat de cuviinta ca ar fi fost normal si moral din partea mea sa am aceasta optiune in detrimentul altor colegi.

Astfel, am zis ca trebuie sa dam sansa unor colegi de a se putea manifesta si chiar de a castiga in localitatile respective. Am fi creat o situatie ca anumiti colegi sa se fi reorientat, de aceea trebuie sa avem curajul sa ne asumam aceste candidaturi. Avem candidati pregatiti pentru fiecare localitate”, a precizat Adrian Vestea.

Principalul proiect pe care Vestea il vizeaza in noul mandat este construirea noului spital, ale carui baze au fost puse in mandatul lui George Scripcaru si pentru care spera ca va avea deschidere in continuare din partea municipalitatii brasovene, dar si un muzeu al aviatiei, proiecte de infrastructura rutiera sau de sanatate.

In ceea ce priveste candidatul pentru Primaria Brasov, acesta nu a fost anuntat oficial.„ In momentul in care se va lua o decizia la nivel national, am toata convingerea ca avem tot timpul necesar, deoarece vorbim de persoane cu notorietate. Nu cred ca s-a pierdut nici un fel de start. Suntem pregatiti pentru a aborda campania electorala.

In ultimele sedinte, mi-am manifestat doar pentru CJ intentia de a candida singur si pentru comunitatile din judetul Brasov. In situatia in care exista intentia de a incheia un parteneriat la nivelul municipiului Brasov, o puteam face. Am posibilitatea sa ma refer doar la lucrurile pe care le cunosc, respectiv la mine si la colegii din judet”, a punctat Vestea.

PSD si-a desemnat candidatul la Primaria Brasov si spera la sustinerea PNL

La randul sau, PSD Brasov a pus insa ieri capat speculatiilor ca ar sustine, impreuna cu PNL Brasov, o eventuala candidatura a fostului edil George Scripcaru la alegerile locale pentru Primaria Brasovului.

Presedintele organizatiei judetene Brasov a PSD, senatorul Marius Dunca a anuntat ca subprefectul Lucian Patrascu este candidatul partidului la Primaria Brasov, iar presedintele executiv al PSD Brasov, deputatul Marian Rasaliu este candidatul partidului pentru presedintia Consiliului Judetean Brasov.

„Din acest moment punem punct tuturor speculatiilor referitor la sprijinul unor candidati. De astazi incepe campania electorala”, a declarat Dunca.

Liderul PSD Brasov a trimis si sageti la adresa „partenerului” de coalitie Adrian Vestea, pe care l-a acuzat ca, din pozitia de presedinte de Consiliu Judetean, ar fi  impartit judetul Brasov in bogati si saraci prin alocarea cu prioritate a fondurilor judetene catre primari PNL.

Candidatul la Primaria Brasov, subprefectul Lucian Patrascu, a declarat: „Sa redam brasovenilor mandria ca locuiesc intr-un oras binecuvantat de Dumnezeu. Voi face tot ce imi sta in putere ca Coliban (n.r. cacofonia nu ne apartine) sa plece acasa. Notati 4 cuvinte: parcari, pasaje, parcuri, Patrascu, care le va face in mandatul 2024-2028”

Candidatul la presedintia Consiliului Judetean Brasov, deputatul Marian Rasaliu a declarat ca, impreuna cu „viitorul primar Patrascu”, va face la Brasov Spitalul Regional, care „este in sertarul lui Coliban de 3 ani”

„Promit investitii in infrastructura, promit investitii in educatie. Spitalul Regional din Brasov exista, dar nu il vedeti pentru ca e incuiat in sertarul primarului Coliban.

Cine spune altceva, minte cu nerusinare. Am lasat un proiect la cheie, gata de a fi inceput, iar acest proiect a fost ingropat de catre actuala administratie USR in birourile din primarie”, a declarat Marian Rasaliu, fara sa explice de ce Ministerul Sanatatii, care este cel care ar trebui sa demareze un astfel de proiect si care este condus de Alexandru Rafila, membru PSD, nu a alocat niciun ban pentru acest proiect.

„Noi nu vom sprijini alti candidati”

Intrebat daca se mai poate schimba ceva in decizia social democratilor, senatorul Marius Dunca a declarat categoric ca nimic nu se mai schimba:

„Daca ei, cei de la PNL, vor sa-i sustina pe Marian si Lucian, eu ii astept. Am fost mereu deschis. Dar noi nu vom sprijini alti candidati”

De asemenea, brasoveanca Roxana Manzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, a fost pusa pe locul 10 din partea PSD la alegerile europarlamentare, ceea ce inseamna locul 18 in alianta PSD-PNL, loc considerat eligibil in alianta PNL-PSD, dar considerat drept o tinta usor exagerata de catre diversi sociologi, conform Biz Brasov.

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago