Desi Kremlinul sustine ca doar cateva mii de soldati rusi au murit pe front, autoritatile ruse au eliberat deja 230.000 de certificate pentru apartinatorii veteranilor decedati

externe

rusi, decedati, razboi, Ucraina, numar real, certificate de deces

Potrivit mai multor canale media rusesti, autoritatile de la Moscova ar fi comandat  230.000 de certificate pentru membrii de familie ai veteranilor decedati.

Astfel, se pare ca Ministerul Muncii si Dezvoltarii Sociale din Rusia a comandat peste 750.000 de certificate pentru veteranii operatiunilor de lupta si 230.000 de certificate pentru membrii de familie ai veteranilor decedati, anunta presa rusa, citand date publicate pe portalul rus de achizitii publice.

In total, de la inceputul razboiului din Ucraina au fost comandate peste 900.000 de certificate pentru veterani si aproximativ 260.000 de certificate pentru membrii de familie ai celor decedati.

Din iunie, pe lista celor care au dreptul la certificate de „membri de familie ai veteranilor decedati, participanti la Marele Razboi Patriotic si veterani ai operatiunilor de lupta” se afla si rudele voluntarilor ucisi in razboi (care, aparent, includ mercenari ai PMC Wagner).

Oficial, Rusia sustine ca doar cateva mii dintre soldatii sai au fost ucisi in „operatiunea militara speciala”. Cifrele indirecte, precum aceste ordine de certificat, ofera o imagine mai clara asupra situatiei de pe campul de lupta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: