news

Desi nu s-a facut nicio ancheta oficiala, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, este sigur: „Nu putem discuta de o infectare in cursul procedurilor medicale, in cazul Florin Piersic”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, exclude posibilitatea ca actorul Florin Piersic sa fi fost infectat in timpul procedurilor medicale. Este primul comentariu facut de Rafila la cateva zile dupa ce indragitul actor a ajuns la spital in stare grava si a fost transferat de la Cluj-Napoca in Bucuresti.

„Nu este vorba despre o infectie dobandita in spitalele prin care a trecut, in ultima luna, domnul Florin Piersic, nici cele doua de la Cluj, nici cele doua din Bucuresti, pentru ca infectia era preexistenta, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj si ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au facut altceva decat sa incerce sa inlature infectia, nicidecum nu putem sa discutam de o infectare a pacientului in cursul procedurilor medicale”, a precizat Rafila, la un post TV, potrivit Agerpres.

Rafila le-a multumit cadrelor medicale de la Institutul „Matei Bals” si de la Spitalul de Ortopedie Foisor, care au ingrijit pacientul. „Am avut grija ca, inca din primele momente, sa existe o echipa medicala multidisciplinara, care sa asigure cea mai buna conduita terapeutica pentru acest pacient, discutam de infectionist, ortoped, cardiolog, pentru ca exista si niste probleme cardiace acolo, si specialisti in anestezie si terapie intensiva. Lucrul asta este important si, din cate stiu eu, interventia chirurgicala s-a incheiat cu bine in urma cu circa o ora. Evolutia pacientului o vom vedea, dar este stabil in momentul acesta al incheierii operatiei si speram ca lucrurile sa evolueze favorabil in urmatoarea perioada. Deci nici o legatura cu o infectie nosocomiala, dimpotriva”, a punctat ministrul Sanatatii.

Reamintim ca marele actor a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foisor” din Capitala, fiindu-i extrasa proteza de genunchi si implantandu-i-se una temporara, cu pompa de antibiotic care va elibera tratament, pentru o perioada de timp. Potrivit celor de la Spitalul  Foisor, in prezent, maestrul in varsta de 88 de ani se afla in ATI intr-o stare stabila.

Actorul Florin Piersic a fost internat, joi, la Spitalul Foisor din Bucuresti ”cu o stare generala grava, in urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

”In urma investigatiilor efectuate la spitalul nostru, avand in vedere starea grava a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipa compusa din medici ortopezi, ATI, infectionisti si medic cardiolog si s-a decis efectuarea interventiei chirurgicale in regim de urgenta. A fost extrasa proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsa si implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtatoare de antibiotic. In prezent pacientul se afla in sectia ATI, in stare stabila”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi seara.

Cel mai probabil, Florin Piersic s-a infectat de la o branula au declarat medicii de la Institutul Inimii din Cluj, miercuri, in ziua cand au anuntat ca actorul a fost transferat la Institutul Matei Bals din Bucuresti cu infectie generalizata – septicemie.

Inainte, pacientul a fost internat la Spitalul Militar din Cluj, care a negat oficial ca Florin Piersic s-a infectat la ei. Pana acum, medicii nu au precizat ce bacterie a provocat infectia care ii macina trupul actorului.

Administrarea antibioticelor continua si pe parcursul internarii in Spitalul Foisor, iar daca totul decurge bine, la cateva zile dupa interventia de schimbare a protezei de la genunchi, actorul se va intoarce la Matei Bals.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago