externe

Desi regimul de la Kremlin neaga pierderile de pe front, amploarea acestora este relevata de miile de noi morminte aparute in cimitirele rusesti

De cand Rusia a invadat Ucraina, in februarie 2022, sute de mii de soldati din ambele parti au fost ucisi pe campul de lupta.

Oficialii americani au declarat, cu prudenta, ca pana in luna august a anului numarul estimat al mortilor si ranitilor in randul trupelor rusesti ar putea fi de aproximativ 500.000, cifra negata ulterior vehement de Kremlin.

Insa in Rusia, impactul razboiului poate fi vazut in ceea ce par a fi cimitire in expansiune in apropierea garnizoanelor de domiciliu ale „unitatilor militare rusesti de elita”, potrivit Maxar Technologies, o companie privata de sateliti cu sediul in SUA, care a impartasit imaginile din satelit publicatiei Business Insider.

Imaginile arata noi retele de morminte care au aparut pe parcursul celor doi ani de razboi, punctate cu ceea ce ar putea fi pietre funerare care marcheaza fiecare mormant.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu cu Bret Baier de la Fox News, difuzat joi, ca raportul de pierderi este de un soldat ucrainean la fiecare cinci soldati rusi.

Ministerul britanic al Apararii estimeaza ca, in ritmul actual, Rusia este pe cale sa piarda peste 500.000 de soldati pana la sfarsitul anului 2024.

Imaginile din satelit sunt un memento greu de contrazis asupra numarului tot mai mare de morti din Rusia, pe masura ce soldatii sunt aruncati pe linia frontului care a ajuns sa fie numit „masina de tocat carne”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

23 de minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

18 minute ago

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

2 ore ago

„Marea conventie patriotica” de la Madrid. Principalele declaratii ale liderilor extremei drepte: „Patriotii sa ocupe Bruxelles-ul”

Lideri internationali de extrema dreapta, printre care Marine Le Pen din Franta, Viktor Orban din…

34 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

2 ore ago