Despescu este omul lui Ciolacu, legaturi vechi din Buzau. Seful PSD paseaza asupra lui Vela raspunderea in cazul scandalului intalnirii dintre sefii Politiei si Duduieni

politica

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat joi sa comenteze declaratiile sefilor Politiei privind intalnirea acestora cu liderii clanului Duduianu, sustinand ca nu stie ce au spus. Insa Ciolacu are legaturi vechi si stranse cu Bogdan Despescu, pe care l-a protejat in mai multe situatii.

Despescu a organizat joi o conferinta de presa in care a refuzat insa sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. In spatiul public au aparut imagini cu momentul in care reprezentanti ai Politiei se intalnesc cu membri ai clanului Duduianu, inainte de inmormantarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian.

„Existau date si informatii ca la procesiune erau asteptate sa participe aprox. 3.000 de persoane. Aceasta situatie putea sa conduca la raspandirea epidemiei si riscul unor acte de violenta. In saptamana respectiva, structurile MAI au organizat mai multe actiuni pentru descurajarea escaladarii conflictului. Nu fugim de responsabilitate.

Sambata, 8 august, nu am putut continua in acelasi mod activitatile progranate. Instata a respins solicitarea de a efectua 33 de perchezitii imobiliare. In acest context, pentru siguranta cetatenilor Capitalei, am solicitat devansarea funeraliilor si am cerut reprezentantilor Bisericii sprijin in acest scop. Modul in are ne-am indeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficienta metoda pentru a preveni incidente. Politia Romana nu a negociat aplicarea legii.

Repet, nu fugim de responsabilitate, incercam sa fim rationali si sa punem pe primul loc siguranta cetetanului si nu imaginea noastra”, a spus Despescu.

Intrebat despre aceste declaratii, Ciolacu a sustinut ca nu le-a urmarit. El s-a grabit sa paseze responsabilitatea asupra lui Marcel Vela, ministrul de Interne.

„Sunt ingrijorat de ceea ce se intampla si mai ales cu acest dublu limbaj cu ‘sunt cu ochii pe voi’ si de fapt ei sunt intr-o fratie cu interlopii. O singura intrebare mai am si eu pentru domnul ministru Vela, daca se poate, eu stiu ca ministrul de Interne organizeaza alegerile, asa e intr-un stat democratic. Domnul ministru Vela este candidat la Consiliul Judetean Caras-Severin si candidat la Consiliul Local Caransebes. Daca vi se pare normal, asta este democratia si Romania normala pe care presedintele Iohannis ne-a fluturat-o”, a afirmat Marcel Ciolacu la finalul Consiliului Politic National al PSD.

Ciolacu are insa legaturi stranse cu Bogdan Despescu. Despescu provine din Buzau, unde a fost inspector sef adjunct al Politiei Buzau pana in 2006. Buzau, orasul in care Ciolacu conduce organizatia PSD de ani de zile si in care a avut functii de prefect si viceprimar.

De alfel, Despescu este nascut in localitatea Nehoiu din Buzau, unde isi avea cartierul general sirianului Omar Hayssam,  unul din partenerii de vanatoare ai lui Marcel Ciolacu.

Relatiile stranse dintre Ciolacu si Despescu au fost confirmate si de Dan Bucura.

„Daca aveti vreo problema, vreun repros, ceva cu MAI… adresati-va lui Ciolacu de la PSD! Da, ati auzit bine!! Sau incercati la Tudose, fostul premier PSD, actualmente ProRomania! V-as trimite si la Omar Hayssam, dar ala e putin prins…

Da, oameni buni, incepand de ieri avem un secretar de stat proaspat uns la MAI! Chestorul Bogdan Despescu e alesul! Al doilea om din Interne!”, a scris Dan Bucura pe Facebook in noiembrie 2019.

Mai mult despre: ,

Comentarii: