Deutsche Welle, despre ambasadorul Mihalache din Londra: „Abjectia care-si sarbatorea ziua de nastere alaturi de capetenia de Jandarmerie batausa, Sindile”

analize

Articol foarte dur pe pagina de internet a postul Deutsche Welle fata de ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache. Acesta este catalogat „abjectie”, in contextul in care zeci de mii de romani stabiliti in Marea Britanie au fost impiedicati sa voteze la alegerile din 26 mai.

Intr-o analiza dedicata perioadei post-alegeri, Petre M. Iancu scrie foarte dur despre Dan Mihalache.

„Cat timp la ministere continua sa dea tonul Carmen Dan, sefa politistilor, gazarilor anti-anticleptocrati si-a bastonadei antiromanesti, iar la pupitrul diplomatiei romane se mentine o abila, dar fals spasita sluga securisto-comunisto-dragniota, pe nume Melescanu, nici treaba nu se poate spune ca ar fi fost facuta. Cu atat mai mult cu cat la post adasta, aiuritor, si omul lui Iohannis.

E vorba de fostul sau consilier, soporificul USL-ist trimis de Iohannis ambasador la Londra. E insusi Mihalache, abjectia care-si sarbatorea recent ziua de nastere in prezenta unui Titus Corlatean, marele violator al Constitutiei si al dreptului romanilor la vot, precum si alaturi de capetenia de Jandarmerie batausa, Sindile. Dupa doar cateva zile numitul Mihalache avea sa pastoreasca, la 26 mai 2019, o ambasada care lasa mii de romani din Regatul Unit fara dreptul la sufragiu, in timp ce ambasadorii din Franta, Germania, Italia si Spania refuzau sa-si bata joc de alegatori. Semn ca se poate altfel.

De ce n-a fost, deci, altfel? Nu fagaduise oare seful statului sa-i recheme pe ambasadorii care s-au facut vinovati de nereguli la alegerile din 2014? Ciprian Mihali releva ca ‘niciun ambasador nu a fost rechemat’ si ‘niciun functionar din MAE n-a fost tras la raspundere’. Ce rusine. Ce inutila risipa de vorbe. Ce desconsiderare a cetatenilor Romaniei. Ce dispret fata de tara, democratie, viitor”, scrie DW.

DW considera ca in 26 si 27 mai, in Romania, a avut loc o „mica revolutie”.

„La 26 si 27 mai s-a petrecut o mica revolutie. In Europa s-a vazut ca n-ajunge cantonarea in vetust si in corectitudine politica pentru a te eterniza la putere. In Romania s-a vazut ca, in era internetului si a informatiei transmise in timp real din vest spre est nu-ti mai ajung defel televiziuni securiste ca sa perpetuezi delirul, bagand in confuzie, perplexitate si schizofrenie un popor intreg”, subliniaza DW.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: