Dezamagire cumplita pentru militarii romani RANITI in Afganistan. Au fost UITATI de MApN

news

Eroii romani ai Armatei, intorsi cu dizabilitati de pe frontul din Afganistan, au fost uitati de Ministerul Apararii. Dornici sa aduca din nou cinste Romaniei, acestia s-au antrenat din greu pentru a participa la Jocurile Paralimpice Invictus, din Statele Unite, acolo unde MApN promisese ca ii va inscrie, dupa ce ii sustinuse in acest demers, moral si financiar. Dar nu s-a intamplat asa. Sefii din Aparare „au uitat sa-i inscrie la timp in competitie”, astfel ca eroii nostri vor ramane acasa.

TVR prezinta cazurile soldatilor romani care trebuiau sa plece la Jocurile Paralimpice Invictus.

Costinel Slaniceanu. Militarul a fost in Fortele Speciale. Si-a pierdut un picior si vederea la un ochi in misiune, in Afganistan. MApN i-a cumparat o bicicleta speciala pentru Jocurile Paralimpice Invictus de luna viitoare, din Florida, SUA.

Ionut Butoi a fost la vanatorii de munte. Din Afganistan s-a intors intr-un scaun cu rotile. A reinvatat sa inoate si a participat inclusiv la triatlon.

Eugen Manaila este cercetas. A fost tinutit intr-un scaun cu rotile dupa un atac al talibanilor. A reusit sa se recupereze neurologic. Merge din nou si s-a antrenat constant.

Costel Stanciu a fost cu Fortele Speciale in Afganistan. Si-a pierdut un picior.

Marian Nicula face parte dintr-o unitate de aparare impotriva atacurilor chimice si biologice. A suferit un traumatism la ochiul stang intr-un schimb de focuri cu insurgentii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: