„Dezamagitor Predoiu!”. Propunerile ministrului Justitiei pentru functiile de conducere din DNA. Bogdan Licu ramane in fruntea Parchetului General

politica

Procurorul general interimar Bogdan Licu va fi propus, in urma selectiei organizate de Ministerul Justitiei, pentru functia de prim adjunct al procurorului general, in timp ce pentru functia de adjunct propunerea este Maria Magdalena Militaru. Propunerile vor fi trimise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii.

Oana Schmidt Haineala, candidata pentru postul de sef adjunct al DIICOT, a fost respinsa.

Ministerul Justitiei a anuntat, luni, ca va face urmatoarele propuneri de numire pentru ocuparea unor functii de conducere vacante in cadrul Ministerului Public:

Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ – Dimitrie-Bogdan Licu;

Adjunct al Procurorului General al PICCJ – Maria Magdalena Militaru;

Procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ – Adriana Denisa Cristodor;

Procuror Sef al Sectiei parchetelor militare a PICCJ – Catalin Ranco Pitu;

Adjunct al Procurorului sef al DIICOT – Oana Daniela Patu;

Adjunct al Procurorului sef al DNA – Madalina Scarlat.

„Ministrul Predoiu i-a respins pe procurorii Paul Dumitriu pentru sefia Sectiei a I-a din DNA si pe Claudiu Dumitrescu pentru sefia Sectiei a II-a.

Cel mai probabil doar pentru ca sunt din DNA, cu toate ca sunt procurori vechi si foarte buni, cu scalpuri grele la cingatoare. Paul este procurorul care i-a trimis pe Relu Fenechiu si Ioan Niculae dupa gratii, iar Claudiu, cel care a reusit sa obtina condamnarea lui Remes si Gigi (Valiza).

Dezamagitor Predoiu! In rest, foarte buna propunerea pentru sefia SUPC (fosta sectie a 2-a) din PG.

Inteleg ca SUPC a avut anul trecut doar 10 rechizitorii, nici unul pe luna, desi sunt vreo 30 de procurori, platiti toti cu peste 15.000 de lei. Si dintre cele 10, 4 sunt facute de Denisa Cristodor”, a comentat Alex Costache, jurnalist la TVR specializat pe Justitie.

„Predoiu a respins procurori f buni precum Daniel Horodniceanu, Nistor Calin, Ioana Albani, Paul Dumitriu, Claudiu Dumitrescu. Aproape ca a devenit o virtute sa fie respinsi de Predoiu, noul Tudorel!”, a adaugat apoi jurnalistul.

Propunerile vor fi trimise catre CSM Sectia de procurori, marti, in vederea procedurii de avizare.

„Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizata selectia, Ministrul Justitiei nu va face propuneri de numire, optand pentru respingerea candidaturilor. Pentru posturile ramase astfel vacante in conformitate cu pct.3 supra, precum si pentru cele care ar putea ramane vacante in urma deciziilor Presedintelui Romaniei asupra propunerilor formulate de Ministrul Justitiei, Ministerul Justitiei va organiza o noua procedura de selectie la o data ulterioara in cursul lunilor martie – aprilie 2020”, se arata in comunicatul ministerului.

Mai mult despre:

Comentarii: