Dictatorul cu mustata, Liviu Dragnea, ajunge astazi la Targoviste: „Il asteptam cum se cuvine”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va ajunge vineri la Targoviste, orasul in care a fost impuscat, in decembrie 1989, dictatorul Nicolae Ceausescu. Dragnea va participa la conferinta judeteana de alegeri a PSD Dambovita. Dragnea va fi intampinat de protestatari.

„Liviu Dragnea vine la Targoviste. Din pacate nu ca Ceausescu, dar sa ii facem o primire misto. Conferinta Extraordinara PSD este programata pe 15 martie, ora 12:00, la Casa Sindicatelor din Targoviste.

La Conferinta Extraordinara de Alegeri a PSD Dambovita de vineri, 15 martie, sunt asteptati sa participe si presedintele partidului, Liviu Dragnea, primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila, precum si alti lideri ai formatiunii politice la nivel central”, se afirma pe pagina „Liviu Dragnea la Targoviste. Il asteptam cum se cuvine”.

Aflat in turneu prin tara, Liviu Dragnea a fost intampinat saptamana trecuta de huiduieli la Slobozia si Calarasi. Protestatarii purtau pancarte pe care scria: „Justitia independenta”, „Codruta, nu te lasa”, „Luati labele de pe justitie” si strigau: „Este inca tara mea, nu e tara lui Dragnea”.

La Calarasi, ei au vrut sa se apropie de Dragnea si sa vorbeasca cu liderul PSD, dar jandarmii i-au impiedicat. Dragnea i-a catalogat ulterior drept „latrai”. „Vom castiga aceste alegeri cu toti latraii care sunt acum afara si huiduie”, a declarat Dragnea la Calarasi.

Vineri are loc si Protestul #sieu

Zeci de firme, primarii, echipe sportive, personalitati, sindicate, dar si persoane fizice au anuntat ca participa la protestul ”Romania vrea autostrazi” si intrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Stefan Mandachi, initiatorul protestului, inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova.

Protestul ”Romania vrea autostrazi”, pe care omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi l-a initiat la inceputul lunii martie, a adunat zeci de adepti din intreaga tara, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajati, au anuntat ca vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute intrerup activitatea.

De asemenea, s-au alaturat protestului Consiliul Judetean Brasov si mai multe primarii, cele mai mari fiind cele din Iasi, Brasov si Targu Jiu.

„Trebuie sa atragem atentia asupra necesitatii construirii de autostrazi. Asa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importanta, Autostrada Moldova, ci toata tara are nevoie de retea de autostrazi, pentru ca avem nevoie sa ne dezvoltam in primul rand. Ecoul nu cred ca va fi de o rezonanta mare pentru ca despre aceasta necesitate se vorbeste de prea multa vreme. Probabil, s-a erodat in mintea celor care trebuie sa decida acest subiect, dar, cel putin, vom reusi sa atragem atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca ar trebui sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil”, a spus MIhai Chirica, la Digi FM.

„Nu cerem ceva extraordinar in schimbul taxelor si impozitelor pe care le platesc cetatenii judetului si care fac din Brasov unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o tara europeana. Si mai presus de toate, cerem respect!”, a transmis Consiliul Judetean Brasov.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociatiei ”Daruieste Viata” care construieste un spital la Bucuresti, protesteaza, la ora 15.00, in fata Ministerului de Finante.

”Avem 1 m de autostrada la Suceava si avem si SPITAL in Bucuresti” a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

In plus, s-au alaturat protestului sindicalistii de la ROMATSA si Sindicatul National al Politistilor din Romania SNPR DECUS. Mai protesteaza fata de situatia jalnica a infrastrcturii din Romania sportivi, personalitati, dar si persoane fizice.

”Cel mai laudabil lucru pe care l-a facut Stefan Mandachi, tanarul al carui manifest a devenit viral, este ca a demonstrat ca cele doua Romanii paralele nu sunt chiar atat de paralele cand interese comune le leaga. Se pare ca si mogulii, si oamenii de rand, si oamenii de afaceri, si jurnalistii, si (unii) politicieni sunt de acord ca Romania are nevoie de autostrazi si sunt gata sa opreasca timpul in loc pentru a le cere autoritatilor sa le faca!”, a scris, pe pagina oficiala a protestului ”Romania vrea autostrazi” o persoana fizica ce a anuntat ca va intrerupe lucrurl timp de cincisprezece minute.

Tot la ora 15.00, Stefan Mandachi inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova. Metrul de autostrada a fost construit de Mandachi din banii sai, ntr-o singura zi, prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni.

”2.000 de oameni mor anual pe soselele din Romania. Cati ar fi supravietuit daca aveam autostrazi? Noi tot inghitim si stam tacuti. Daca un angajat nu-si ia leafa in ziua stabilita ce se intampla? Sau daca firmele mele nu vireaza banii la stat pe data de 25 in fiecare luna? Dar cine raspunde ca nu avem autostrazi? Chiar ca suntem luati de prosti”, a afirmat Stefan Mandachi la initierea protestului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: