Dictatorul Kim Jong Un a facut prima plimbare oficiala cu limuzina ruseasca daruita de presedintele Putin

externe

Kim Jong Un, limuzina, Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a calatorit in mod public intr-o masina care i-a fost oferita de presedintele rus Vladimir Putin, intr-o „dovada clara” a intaririi prieteniei dintre cele doua tari, a relatat sambata presa de stat, citata de Reuters.

Phenianul si Moscova au creat legaturi mai stranse de cand Kim s-a intalnit cu Putin in Rusia in septembrie si a promis sa aprofundeze relatiile militare. Acestia neaga acuzatiile occidentale potrivit carora Coreea de Nord furnizeaza Rusiei obuze de artilerie si rachete folosite in invazia lui Putin in Ucraina.

Calatoria lui Kim de vineri in limuzina ruseasca Aurus este „o dovada clara a prieteniei dintre RPDC si Rusia, care se dezvolta intr-un mod cuprinzator pe o noua etapa inalta”, a declarat sora liderului, Kim Yo Jong, potrivit presei de stat KCNA, folosind numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populara Democrata Coreeana.

Kim Jong Un a supervizat vineri exercitii de razboi aerian si a indemnat la o pregatire „realista” pentru lupta, a precizat KCNA, dupa ce exercitiile anuale comune la care au participat Coreea de Sud si Statele Unite s-au incheiat saptamana aceasta.

„Doar o pregatire realista legata direct de razboi poate pregati soldatii ca luptatori adevarati de lupta”, a declarat Kim, potrivit KCNA. Exercitiile comune Coreea de Sud-SUA au fost primele de cand Phenianul a renuntat in noiembrie la un pact militar intercoreean din 2018, menit sa detensioneze tensiunile.

De asemenea, Kim a participat vineri la ceremonia de deschidere a unei ferme de sere, a precizat KCNA. Fotografiile au aratat-o pe fiica lui Kim, Ju Ae, participand la exercitii si la ceremonia de deschidere.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: