Dictatura borfasilor. Un membru CSM anunta ca judecatorii protestatari vor da socoteala: „Lucrurile nu pot ramane asa”

news

Victor Alistar, membrui al CSM, a anuntat, luni seara, la Antena 3 ca judecatorii care protesteaza fata de legile justitiei si de masacrarea Codului Penal vor fi chemati in fata CSM pentru a da socoteala.

”Vom ajunge ca magistratii sa se solidarizeze cu asemenea neajunsuri. Eu le cer sa nu mai dea curs la astfel de solidarizari cu sloganuri, ci sa apere justitia, sa redea increderea oamenilor in ei. Sectia de procurori si de judecatori va decide despre solidarizarea acestor magistrati. Lucrurile nu pot ramane asa. Unii sunt, mai degraba, activisti decat magistrati. Nu au dreptate atunci cand apara greseli si erori, ci cand apara juramantul Ei ies din zona de onestitate, e o minoritate”, a spus Victor Alistar la Antena 3.

Peste 1000 de judecatori si procurori au solicitat, saptama trecuta, CSM-ului sa se implice in urma atacurilor lansate impotriva justitiei de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

„Se impune apararea justitiei ca sistem, precum si a judecatorilor si a procurorilor, intrucat afirmatiile formulate sunt de natura sa produca un impact negativ asupra sistemului judiciar, aducand atingere independentei, prestigiului si credibilitatii in ansamblul sau”, au cerut magistratii.

„Mesajul acesta de stat paralel a fost folosit in Turcia, unde procurori si judecatori au fost arestati dupa ce acest mesaj a fost folosit. Nu putem sa toleram un astfel de limbaj”, a declarat judecatorul Andrea Chis, membru CSM.

„La miting s-a facut o referire la niste brigazi albe care ar merge pana la capat. Poate pentru cei prezenti la miting nu s-a inteles foarte bine, dar cei care au inteles aluzia, este vorba despre acele brigazi rosii din Italia”, a mentionat si judecatorul Mihai Balan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: