Diferenta radicala. Mesaj adecvat tragediei de la Sangeru al lui Iohannis, Dancila insa recurge la populism

politica

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au transmis mesaje dupa ce patru copii au fost luati de viitura la Sangeru, in judetul Prahova si dupa ce mai multe zone au fost afectate de inundatii.

In timp ce presedintele are un mesaj adecvat tragediei, Dancila nu se poate abtine sa nu recurga la populism.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profunda durere despre tragedia petrecuta in localitatea Sangeru, din judetul Prahova, in urma careia si-au pierdut viata trei copii si al patrulea este dat disparut dupa ce casa in care locuiau a fost luata de o puternica viitura. Presedintele Klaus Iohannis este alaturi de familia indurerata in aceste momente grele si de toti cei care au avut de suferit de pe urma inundatiilor care au afectat Romania in ultimele ore”, anunta Administratia Prezidentiala.

Presedintele Iohannis solicita autoritatilor responsabile sa ia toate masurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care in aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

„Aceasta drama, care din nefericire nu este un caz singular, reprezinta un puternic semnal de alarma ca este urgenta nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cat posibil, efectele fenomenelor meteo extreme si a unor planuri de actiune imediata atunci cand au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, conchide presedintele, citat de news.ro.

La randul sau, premierul Dancila a cerut astazi Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundatiilor si fenomenelor meteorologice periculoase produse in ultimele zile, urmand ca pe baza acestei analize, Guvernul sa ia masuri urgente pentru sprijinirea oamenilor si a comunitatilor care au avut de suferit si ale caror obiective sociale sau drumuri, poduri si podete au fost afectate.

Totodata, prim-ministrul a cerut Ministerului Muncii si Justitiei Sociale sa propuna cat mai urgent ajutoare financiare pentru familia din Jugureni, Prahova, care trece prim momente dureroase.

“Am primit cu profunda tristete vestea teribila despre tragedia produsa in comuna prahoveana Jugureni, unde trei copii si-au pierdut viata, iar al patrulea este dat disparut. Pentru un parinte nu exista durere mai mare. Transmit intreaga compasiune familiei indurerate si o asigur de tot sprijinul in aceste clipe de grea incercare”, afirma premierul Viorica Dancila.

Autoritatile si comunitatea continua actiunile de cautare a celui de al patrulea copil.

Mai mult despre: ,

Comentarii: