Digi24: Citu castiga, ar urma sa aiba 60% dintre voturile delegatilor PNL

politica

Postul Digi24 a anuntat, sambata seara, ca Florin Citu ar avea in jur de 60% dintre voturile delegatilor PNL. Numaratoarea nu s-a finalizat inca (ora 18.00).

Premierul Florin Citu a declarat sambata ca va face tot posibilul ca, prin negocieri, sa faca sa functioneze, din nou, coalitia de guvernare in formula PNL – USR PLUS – UDMR, cu el in calitate de premier.

Intrebat care varianta are mai multe sanse – un guvern PNL, UDMR, USR PLUS sau unul minoritar cu UDMR, el a raspuns: „Cele mai mari sanse le are coalitia de guvernare”.

Premierul a sustinut ca a avut discutii cu USR PLUS, iar cand jurnalistii i-au spus ca reprezentantii acestei formatiuni neaga acest lucru, el a precizat: „Foarte bine, atunci. Am avut discutii cu domnul Ghinea. Vine luni la semnarea PNRR. Deci au fost discutii”.

De asemenea, intrebat daca sansele refacerii coalitiei sunt mai mari cu Dacian Ciolos la sefia USR PLUS, el a replicat: „Spre deosebire de partenerii nostri de coalitie, noi nu spunem cine o sa fie presedinte la USR. Isi aleg singuri presedintele si vom vedea ce se va intampla”.

„Voi face tot ce este posibil sa tinem aceasta coalitie mai departe si va spun ca are cele mai mari sanse ca, in viitor, sa avem coalitia de guvernare PNL – USR – UDMR, sustinuta, bineinteles, si de voturile minoritatilor in Parlamentul Romaniei, prin negocieri”, a mai declarat premierul.

Totodata, intrebat daca varianta pe care a mentionat-o va fi cu el premier, Citu a afirmat: „Bineinteles”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: