Digi24: Un milion de euro de la PSD pentru un semnatar al motiunii de cenzura. Altul a disparut cu totul

politica

Digi24 anunta ca unui parlamentar PSD i s-ar fi oferit un milion de euro sa nu vina joi la votul pentru motiunea de cenzura. De asemenea, un alt parlamentar a disparut pur si simplu si nu mai poate fi gasit la telefon, din cauza presiunilor venite inainte de vot.

Dincolo de sumele de bani oferite, Viorica Dancila si liderii PSD au scos la bataie functii si bani pentru primari. Cei doi parlamentari care s-au intors azi de la Pro Romania in PSD, Horia Nasra si Cornel Itu au primit garantii de la conducerea partidului ca vor prelua organizatia PSD Cluj.

Unui alt parlamentar, Marius Bota, i s-a oferit sefia ASF. S-au pus pe masa inclusiv functii parlamentare. Este cazul deputatului Pro Romania Damian Florea, a carui concubina a fost pusa secretar general al Senatului.

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, ca numarul parlamemtarilor care nu vor vota motiunea, se mareste, deoarece semnatarii si-au dat sema ca motiunea este un instrument de promovare eletorala, iar responsabilitatea acestora fata de stat e alta.

„Am inteles ca din ce in ce mai multi parlamentari care au semnat motiunea au luat decizia sa nu o voteze. Sunt convins ca responsabilitatea pe care acestia si-au dats seama ca o au, pentru bunul mers politic si economic al Romaniei, este mult mai importanta decat motivul sustinerii motiunii de cenzura, intr-o perioada electorala, despre asta vorbim, incepem campania electorala si aceasta motiune vine, in primul rand, ca un vehicul pentru a promova campania electorala a celor din Opozitie.”, a mai zis Steriu.

Steriu considera ca ziua votului ”va fi una scurta, iar timpul ramas va fi folosit de PSD pentru a pregati consolidarea Guvernului Dancila”, care va veni in fata Parlamentului, pentru remaniere.

„Sunt convins, in continuare, ca vom avea, maine, mult mai putine voturi decat semnaturile depuse in urma cu o saptamana, la aceasta motiune. Am vazut, de altfel, si cand s-a propus sa o dezbatem sambata, foarte putuini din cei care au semnat-o au venit sau au vrut sa vina,sambata, sa o sustina, si sunt convins ca maine vom avea o zi relativ scurta pe aceasta dezbatere si acest vot, si seara vom continua sa vedem cum putem consolida Guvernul Dancila, pentru etapa urmatoare, venirea in Parlament pentru remaniere.”, a conchis Steriu.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului joi, incepand cu ora 10.00. Numarul necesar adoptarii motiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii motiunii de cenzura se numara fostii parlamentari social-democrati Mihaita Gaina, Emanoil Savin, Ioan Talpos, precum si deputatul PSD Marius Bota.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: