DIICOT a fost sesizata oficial in privinta afacerilor lui Dragnea: „Face parte dintr-un grup infractional organizat care a spoliat in mod regulat statul roman”

politica

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a adresat, luni, o sesizare catre procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, prin care cere o investigatie care sa lamureasca daca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, „se afla in spatele unor actiuni care au depasit limita legalitatii’.

„Atrag atentia asupra unui numar ridicat de suspiciuni existente in spatiul public la adresa presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Dezvaluirile din ultimele luni, ca si propriile declaratii publice ale domnului Dragnea ridica numeroase semne de intrebare asupra posibilitatii ca acesta sa faca parte dintr-un grup infractional organizat care a spoliat in mod regulat statul roman. Tinand cont de functiile importante ocupate de-a lungul vremii de catre Liviu Dragnea, de faptul ca este presedintele PSD, principalul partid din cadrul coalitiei guvernamentale, si mai ales de faptul ca ocupa momentan a treia pozitie in organizarea statului roman, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, consider ca este necesara deschiderea unei investigatii oficiale a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism’, sustine, in sesizarea sa, Emanuel Ungureanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sesizarea sa porneste de la o serie de articole publicate de catre RISE Project. „Conform acestor articole, Liviu Dragnea ar fi implicat in mai multe afaceri de coruptie care au ca epicentru compania SC Tel Drum SA. Aceasta entitate comerciala este o fosta regie de stat care a fost privatizata si a ajuns in mana unor actionari necunoscuti. De-a lungul anilor, Tel Drum a primit de la statul roman, chiar si sub semnatura lui Liviu Dragnea, numeroase terenuri si contracte de sute de milioane de euro’, spune deputatul clujean.

Emanuel Ungureanu considera, de asemenea, ca Liviu Dragnea ar fi facut afirmatii foarte grave. „Domnul Dragnea a declarat ca ‘Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara. (…) E o certitudine ca e o chestiune foarte organizata.’. Eu, in calitatea mea de membru al Camerei Deputatilor, consider aceasta declaratie ca fiind una deosebit de grava. Fie domnul Dragnea incearca sa creeze o perdea de fum in spatele careia sa-si poata ascunde actele ilegale, fie are informatii concrete conform carora George Soros desfasoara activitati ilegale care pot aduce atingere statului roman. In ambele cazuri cred ca este necesara o investigatie a celor de mai sus plecand de la premisa ca cele afirmate de Liviu Dragnea nu se incadreaza in categoria declaratiilor politice de vreme ce acuza de implicare in afacerile statului roman o persoana despre care nu exista dovezi publice ca ar fi incercat in vreun fel sa-l atace pe presedintele Camerei Deputatilor’, se mai arata in sesizarea deputatului USR.

El cere DIICOT ca declaratia sa sa fie considerata o sesizare oficiala. „In consecinta, cer DIICOT sa considere aceasta declaratie o sesizare oficiala in ceea ce priveste informatiile legate de afacerile desfasurate de catre Liviu Dragnea si sa lamureasca prin intermediul unei investigatii oficiale daca presedintele Camerei Deputatilor se afla in spatele unor actiuni care au depasit limita legalitatii’, conchide Emanuel Ungureanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: