Categories: news

DIICOT are un nou sef. Robert Cazanciuc l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu. Ce experienta are

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, l-a propus pe procurorul Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror sef al DIICOT.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, ministrul Justitiei a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror sef al DIICOT.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Horodniceanu are o vechime in functia de procuror de 16 ani, din care 6 ani in functii de conducere. In prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT. A fost procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi — DIICOT, in perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror — sef al Serviciului Teritorial Iasi — DIICOT in perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului; formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare, precum si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale. A semnat mai multe articole de specialitate juridica.

In cadrul dialogului cu ministrul Justitiei, Horodniceanu a identificat si prezentat obiective si masuri clare si pragmatice privind eficientizarea activitatii structurii, dovedind abilitati de organizare, comunicare, spirit de echipa si viziune strategica asupra directiilor de dezvoltare a DIICOT, se arata in comunicatul citat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

4 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

6 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

6 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

6 ore ago

Super-dronele care vor ajunge in Ucraina din SUA. Sunt inarmate cu mitraliere de 5,56 mm sau cu rachete

SUA vor transfera Ucrainei drone de atac avansate cu arme de foc la bordul lor,…

3 ore ago