externe

Din cauza razboiului, comerciantii rusi au inlocuit berea occidentala cu bere chinezeasca. Consumul de alcool a crescut de la inceputul „operatiunii speciale”

Problemele cu aprovizionarea cu bere din Europa au fost cauzate de razboi si sanctiuni. Belgia, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Statele Unite si alte tari au incetat sa mai exporte bauturi alcoolice in tara agresoare. Astfel, Federatia Rusa a fost fortata sa treaca la produse asiatice – acum rusii vor bea bere chinezeasca Tsingtao, potrivit glavcom.ua.

Importurile din RPC se vor ridica la peste 40.000 de unitati si au crescut deja cu 12% fata de anul trecut.

Va reamintim ca indicatorii productiei de alcool la nivel general au crescut in Federatia Rusa. Rezultate neasteptate au devenit cunoscute in lupta lui Putin impotriva alcoolismului. In timp ce presedintele Rusiei este ingrijorat de abuzul de alcool in randul populatiei, productia de alcool din tara a crescut cu 10,8% de la inceputul anului.

In regiunile Federatiei Ruse, se inregistreaza rate destul de ridicate de morbiditate cu diagnosticele de „alcoolism” si „psihoza alcoolica”. Pentru a remedia situatia, presedintele rus Vladimir Putin recomanda lansarea unei campanii de promovare a unui stil de viata sanatos, dar in niciun caz „nu le interziceti oamenilor sa bea”, a sugerat el.

Anterior s-a raportat ca Putin a intrat in panica: S-a constatat ca oficialii rusi au inceput sa bea alcool mai des. Inainte de inceperea invaziei la scara larga, el nu a vorbit atat de des despre problemele cu alcoolismul in Rusia.

Cu toate acestea, dupa inceperea razboiului, dictatorul a inceput sa acorde o atentie deosebita problemei abuzului de alcool, deoarece era ingrijorat ca si in cercul sau apropiat si al conducerii de varf a Federatiei Ruse se face abuz de alcool.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

6 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

8 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

8 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

8 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

8 ore ago