externe

Din cauza saraciei crunte aduse de regimul taliban, tot mai multe familii afgane isi vand fiicele pentru a putea supravietui – VIDEO

Revenirea la putere a regimului taliban, dupa o perioada relativa democratizare a vietii din Afganistan, a insemnat practic readucerea acestei tari in Evul Mediu.

Dificultatile economice tot mai acute ii determina pe afganii saraci sa-si vanda copiii in sclavie – o situatie care pare inimaginabila in mileniul III. Totusi, rapoartele organizatiilor umanitare, precum Save the Children, releva clar ca zeci de mii de copii afgani, fete sau baieti, sunt vanduti de familiile lor pe strazi sau in piete unor localnici mai instariti.

„Am vazut ca oamenii isi vand fiicele altora, din cauza saraciei. Isi vand fetele de opt sau noua ani la piata, ca pe o marfa oarecare, deoarece nu au ce sa manance sau sa imbrace, iar daca se imbolnavesc nu au bani pentru tratamente, asa ca spun ca este mai bine sa isi vanda copiii”, a declarat un membru al organizatiei Save the Children, sub protectia anonimatului.

Recent, CNN a realizat un reportaj zguduitor, aratand cum o fetita de 9 ani este vanduta de tatal ei unui barbat de 55 de ani, spre a-i fi sotie. Dupa ce adultii incheie targul, fetita, a carei fata este acoperita de vesmintele traditionale musulmane, este luata de noul ei sot si scoasa din casa. Ea incearca zadarnic sa se opuna si este tarata, efectiv, in strada, sub privirile impasibile ale tatalui sau, care stie ca a transformat-o in slava.

Un alt caz prezentat este cel al doua fetite, una de 4 ani si alta de 9 ani, vandute de familia lor pentru suma de o mie de dolari fiecare. „Stiu ca am fost vanduta, dar asta va ajuta familia mea sa traiasca. Au primit bani multi pentru mine”, spune fetita de 10 ani, cu o seriozitate dezarmanta.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago