Din nou cod rosu, un spital din Gorj a ramas fara oxigen. Pacientii infectati sunt ventilati in ambulante

news

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj transfera, vineri dimineata, butelii de oxigen de la mai multe spitale din judet, dupa ce unitatea medicala de urgenta din Targu Carbunesti, care este suport COVID-19, a ramas fara oxigen pentru pacienti. La ora 07.36 a fost activat Planul Rosu de Interventie.

UPDATE ”Din primele informatii detinute, la nivelul unitatii sanitare sunt internati peste 150 de pacienti infectati cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienti care necesita suport de oxigen. A inceput transferul unui numar de 15 pacienti care au fost internati in sectia ATI. Din primele informatii, la unitate sanitara exista 2 decese, se analizeaza circumstantele acestora”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Prefectul Marcel Iacobescu a declarat: ”Sunt doua persoane decedate, medicii spun ca nu pot fi asociate cu evenimentul pentru ca erau in stare foarte grava si au fost trecute imediat pe tuburi de oxigen”.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, Florin Chisim, a fost solicitat sprijin si de la unitati medicale din judetele invecinate.

„Deocamdata nu exista pacienti afectati, exista o rezerva de oxigen, dar trebuie sa suplimentam”, a spus Florin Chisim.

„Este o defectiune tehnica la stocatorul de oxigen. Ne asteptam ca firma sa actioneze rapid. Nu stiu motivele defectiunii. Judetul a reactionat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune.

In judet s-au trimis ambulante SMURD, de la ambulanta si una de multiple victime. Plus au fost trimise butelii de oxigen, care sa poata fi folosite temporar, pana la remedierea situatiei.

Nu avem cum sti ca se va defecta stocatorul. Ce sa se inlocuiasca? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Sa vedem de ce s-a defectat. La acest moment, cei de acolo au reactionat foarte bine si s-au mobilizat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: