Din promisiunile Olgutei Vasilescu: „Legea pensiilor este gata de la 1 octombrie, calculam impactul”

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca nu se va schimba varsta de pensionare, in pofida cerintelor venite de la Bruxelles. Ea a sustinut, de asemenea, ca legea pensiilor este gata de la 1 octombrie, asa cum a promis, dar acum se calculeaza impactul si ca pensiile vor creste.

„Nu se schimba varsta de pensionare. Am avut discusii cu comisarul european Marianne Thyssen, care a spus ca egalizam varsta intre femei si barbati. I-am explicat ca nu putem face asta (…), i-am explicat si ca avem o alta speranta de viata, care in Uniunea Europeana este mai mare si nu putem sa ne ducem cu varsta de pensionare ca in Olanda, de exemplu, la 67-70 de ani. Avem niste conditionalitati in Romania de care trebuie sa tinem cont si cred ca a inteles. Vreau sa ii asigur pe toti cetatenii ca varsta de pensionare nu este alta decat aceea din actuala lege”, a spus Olguta Vasilescu, citata de News.ro.

De asemenea, ea a sustinut ca legea pensiilor este gata de la 1 octombrie, iar acum se calculeaza impactul.

”Am auzit multe voci in spatiul public ca nu exista legea pensiilor. Aceasta este, v-o dau si dumneavoastra, are 67 de pagini. (…) Este gata de la 1 octombrie, asa cum am promis. (…) Ce scrie in programul de guvernare se intampla. Inca se calculeaza impactul” a spus ministrul.

Ea a mai sustinut ca la aceasta ora Casa Nationala de Pensii face calculul pentru impactul financiar al unor articole si ca PSD isi respecta programul de guvernare, iar pensiile vor creste.

„Prin aceasta lege a pensiilor noi nu facem decat sa corectam carentele sistemului, defectiunile, pentru ca ani de zile au tot fost mii de procese intre statul roman si pensionari, au fost foarte multe inechitati despre care s-a vorbit in spatiul public. (…) Asta insa nu are nicio legatura cu cresterea pensiilor de anul viitor, care nu este afectata sub nicio forma. (…) Am realizat aceasta crestere a punctului de pensie chiar de anul acesta, am adus-o de sub 900 de lei pana la 1.000 de lei, cat este de la 1 iulie, anul viitor la fel, avem majorari de pensii cu cresterea punctului de pensie la 1.100 de lei. Deci ceea ce scrie in programul de guvernare se intampla”, a adaugat Olguta Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: