Dinastia neamului prost: Clanul Doldurea, pictat ca o familie feudala intr-un tablou de mari dimensiuni, aflat la Caracal

news

Doldurea, primar, Caracal, avere, tablou, Brancoveanu, Basarab, portret

Familia primarului PSD din Caracal nu este doar foarte bogata, ci si foarte pasionata de cultura. Primarul Doldurea detine peste 20 de case, apartamente si spatii comerciale, dar si peste 500.000 de euro in conturi, potrivit declaratie de avere.

Compania Flagas, al carei depozit a explodat la Crevedia, este controlata de fiul lui, Ionut Doldurea. Firma are 27 de puncte de lucru in 13 judete din tara. Iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de aproape 600 de milioane de lei si un profit de peste 32 de milioane de lei. Tot el controleaza si Firma „Criana Gas SRL”, care actioneaza in sudul si sud-estul tarii.

Dar putini stiu ca primarul, poreclit „Imparatul”, are gusturi feudale si in materie de arta. Dupa modelul vechilor familii boieresti din Oltenia, edilul din Caracal apare, alaturi de fiii sai si de sotie, intr-un tablou de mari dimensiuni (2,5 metri lungime), care reprezinta dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor. Tabloul se afla in Casa Doldurea, o cladire istorica, amplasata chiar langa sediul Politiei Municipiului Caracal. Construita in 1881, casa a apartinut candva senatorului de Romanati, Teodor Bancu, iar in 1902 a fost vanduta statului. Pana in 1980, cladirea a apartinut Spitalului din Caracal. Dupa Revolutie, urmasii fostilor proprietari au revendicat-o, au vandut-o unui profesor din Bucuresti, dar fiindca acesta nu a putut-o repara i-a revandut-o lui Doldurea, actualul primar, care a transformat-o in hotel si restaurant.

Pictura votiva care infatiseaza familia Doldurea in vestminte medievale a fost realizata in 2016 de Vintila Mihaescu, un artist nascut tot in Caracal. Tabloul se numeste „Romanati – 520 de ani” si este pictat in ulei pe panza. In tablou, membrii familiei sunt reprezentati ca niste veritabili Basarabi si Brancoveni. Doldurea – tatal ocupa locul unchiului lui Brancoveanu, spun specialistii, iar cei doi fii si sotia au fost asezati alaturi de Neagoe Basarab.

Conform apropiatilor familiei, pentru aceasta pictura, actualul primar din Caracal a scos din buzunar peste 650 de milioane de lei in bani vechi

Actualul primar a ales sa aseze tabloul pe peretele din holul hotelului existent in Casa Doldurea. Toti cei care aleg sa se cazeze aici pot sta pe fotoliile asezate chiar in fata tabloului si pot admira pictura, care este protejata cu un gardulet din fier forjat de cei tentati sa vandalizeze aceasta capodopera.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: