Dincu, despre drona cazuta in Bistrita: „Nu este o drona foarte mare, este o jucarie de drona. Este o drona de cercetare-informatii”

news

Ministrul Apararii Nationale, Vasile Dincu, a declarat, luni seara, ca drona cazuta langa un sat din judetul Bistrita era una de cercetare si nu avea explozibil la bord.

„Nu este o drona foarte mare, este o jucarie de drona, un metru si ceva are anvergura. Este o drona de cercetare-informatii, a fost identificat tipul, nu este cu explozibil. E o drona care a cazut in Rachitele si a fost adusa de copii in sat si nu era periculoasa. Este de fabricatie sovietica, n-a fost folosita si nu este in dotarea armatelor in acest moment, era scoasa din uz dupa 1989”, a spus Dincu la Digi24.

El a precizat ca a avut discutii cu reprezentantii Ucrainei despre aceasta drona, iar acestia incearca sa obtina informatii, sa identifice locul de unde a plecat, pentru ca „este clar ca este o drona care venea de pe teritoriul lor”, deoarece nu are o autonomie prea mare.

„Unul dintre elementele esentiale ale propagandei ruse in aceasta perioada a fost acela de descurajare a populatiei, acum este o mare ofensiva in a descuraja tarile din jurul Ucrainei pentru sprijin, ar vrea sa distruga solidaritatea, sa infricoseze populatiile din aceasta zona si de aici, cumva, aceste zone au fost mai degraba pretexte, pentru a arata ca ar fi posibil si altceva. O comisie care s-a deplasat astazi la Bistrita a studiat-o, probabil ca maine vom avea concluzii cu privire la chestiunile tehnice, la analiza ei. Astazi nu am avut decat elemente esentiale legate de ce poate sa faca, maxim poate sa culeaga informatii, nu are o anvergura prea mare si este si foarte veche”, a explicat Dincu.

In ceea ce priveste drona care s-a prabusit la Zagreb, ministrul a afirmat ca aceasta a trecut prin spatiul aerian al Romaniei timp de trei minute pe granita in zona de nord-vest, a intrat in Ungaria, unde a zburat 40 de minute si a trecut in Croatia, unde s-a prabusit.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: