Dincu (PSD) anunta ca pensiile speciale vor ramane: „Demagogie politica, pensiile parlamentarilor reprezinta 1% din totalul de pensii speciale”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, afirma ca problema pensiilor speciale ale parlamentarilor este „parte din demagogia politica a momentului”, subliniaza ca valoarea acestor indemnizatii reprezinta doar 1% din cuantumul pensiilor speciale si califica decizia PSD de a vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor drept un demers prin care partidul a vrut sa arate consens in interiorul clasei politice. Dincu este sceptic cu privire la faptul ca guvernantii vor reusi eliminarea pensiilor de serviciu.

„Schimbam generatiile, schimbam mesajul si incercam sa ne adaptam la o noua etapa. (…) Politica a trecut, in ultimii ani, printr-un fel de dus rece pe care oamenii l-au dat, am avut in ultimele alegeri cea mai slaba prezenta din istoria Romaniei si asta trebuie sa ne dea de gandit tuturor. In plus, ca PSD are si pacatele unei guvernari mai vechi, a unei neintelegeri foarte bune a publicului, a comunicarii cu publicul si aceste inconsecvente trebuie sa le reparam in aceasta perioada. Aceasta problema a pensiilor speciale este una care este o parte din demagogia politica a momentului… pensiilor speciale ale parlamentarilor. Reprezinta 1% din totalul de pensii speciale”, a declarat Dincu la emisiunea Insider Politic difuzata duminica de Prima TV, citat de news.ro.

Dincu a precizat ca PSD nu doar ca a votat eliminarea pensiilor speciale, ci a si depus un proiect in acest sens, proiect de care presedintele Consiliului National al PSD nu s-a aratat incantat.

„Eu, personal, nu am fost incantat sa depunem noi un proiect, pentru ca era deja proiect depus de altii si pana la urma, era o competitie. Eu, in general, sunt de acord sa gasim forme rationale de a face pensiile toate introduse in acelasi sistem, sistemul contributivitatii, foarte clar. Acesta este singurul criteriu adevarat pentru pensii. Sigur ca exista pensii de serviciu cum sunt pensiile militarilor sau alte tipuri de pensii unde se poate ajunge de acum incolo la principiul contributivitatii”, a adaugat Vasile Dincu.

El a aratat ca indemnizatii speciale de care beneficiaza parlamentarii exista „peste tot in Europa”, iar in acest context a vorbit despre demagogia politicienilor romani.

„Mi-ar placea ca politica sa se dezobisnuiasca de demagogie la noi, tocmai pentru ca in 30 de ani nu am reusit sa facem mare lucru pentru Romania toti politicienii la un loc, toti cei care au condus la un loc si acum as vrea sa gasim formule in care sa nu ne batem mai degraba in discursuri, opozitia cu puterea”, a adaugat Vasile Dincu.

Liderul social-democrat este sceptic cu privire la faptul ca actualii guvernanti vor reusi sa elimine asa-numitele pensii speciale.

„Noi am participat, ca si toata clasa politica acum, am vrut sa aratam un consens, sa le dam si un pic de curaj guvernantilor care au promis ca vor merge mai departe. Eu nu cred ca vor merge mai departe cu alte proiecte de genul acesta pentru ca va fi foarte complicat, ca este vorba de a taia unele din coloanele puterii din Romania si pentru asta iti trebuie curaj pe de o parte si, pe de alta parte, iti trebuie cu adevarat niste analize foarte serioase, pentru ca astea nu se fac demagogic, cum vorbim noi la televiziune. Trebuie analize foarte serioase si refacut sistemul, intreaga arhitectura a pensiilor si a salariilor”, considera Vasile Dincu.

Acesta a precizat ca experienta sa in domeniul sistemelor salariale arata ca este nevoie de timp, curaj si „inclusiv sa te lupti cu sistemele de forta ale unei tari”.

Dincu a exprimat de asemenea deschiderea spre colaborare a PSD cu actuala putere politica.

„Ar trebui sa lucram impreuna la aceste proiecte ar scapa si ei de marea responsabilitate de a taia singuri. Noi suntem dispusi sa lucram cu puterea. Noi nu consideram, noua conducere a PSD, noul PSD, ca sa spunem asa, nu consideram ca trebuie sa lasam tara cand suntem in opozitie sa intre dezastru pentru ca sa ajungem noi la putere ” a mai explicat Vasile Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: