Directorul Academiei SRI denunta o „manipulare josnica” a PSD. Adevarul despre „Razboiul se duce intre PSD si noi”

news

Directorul Colegiului National de Informatii, Iulian Fota, afirma ca el nu a afirmat niciodata ca „razboiul se duce intre PSD si noi”. El arata ca totul nu este decat o „manipulare josnica”

„Am urmarit din nou emisiunea Jocuri de putere, de marti seara, dezbatere postata pe pagina de net a Realitatea TV. Nu am gasit o afirmatie clara, transanta de genul si acum citez de pe pagina FB a domnului Alfred Vasilescu – „Ofiterul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidential la Cotroceni, in prezent Director al Colegiului National de Informatii, pe fondul unui ego exacerbat si al entuziasmului din studio, a afirmat ca RAZBOIUL SE DUCE INTRE PSD SI NOI”. Literele mari ii apartin domnului Vasilescu. Citeva rinduri mai jos, in aceeasi postare de pe FB, acelas domn sustine ca eu as fi spus ca „razboiul se duce intre PSD si tara”.

Avem aici mai multe minciuni si o josnica manipulare. De departe cea mai mare minciuna este cea cu „ofiterul SRI Fota”, aspect clarificat astazi de domnul presedinte Adrian Tutuianu. In cadrul SRI sunt angajat ca civil, pe o functie civila, personal contractual. Deci nu sunt ofiter de informatii!!!!

Mai mult decit atit, la emisiunea respectiva am fost invitat in calitate de expert, de om cu experienta pe un anumit domeniu si nu in calitate de director al CNI. Niciodata, la vreo emisiune tv nu am pretins a vorbi in numele SRI sau al Colegiului National de Informatii. Toate exprimarile mele publice au fost si vor fi facute in nume personal.

Dincolo de minciuna avem si manipularea spuselor mele. Este foarte usor sa fie urmarita emisiunea pentru a se vedea ce am spus, pentru a se vedea ca nu am contrapus PSD-ul SRI-ului, vorbind in acest context despre razboi.

Este adevarat ca in timpul emisiunii m-am referit la PSD, atunci cind am spus ca ar trebui ca PSD sa nu infrineze trenul europenizarii Romaniei, un lucru pe care-l cred cu tarie. Cred ca ar fi in interesul PSD-ului sa accelereze procesul de europenizare a tarii asta fiind bineinteles si in avantajul nostru al tuturor.

Nu in ultimul rind poate este interesanta si maniera in care a fost „rostogolita” stirea, „facatura” fiind usor de inteles acum. Un prim obiectiv al manipularii a fost acela al „construirii” unei dovezi, din care sa reiasa inca o data implicarea SRI-ului in organizarea demonstratiilor din strada. Nu in ultimul rind, cei care s-au pretat la asa ceva sunt niste „prieteni” mai vechi, dintre rezervistii care ma considera „tradator de tara”. Lucru pe care nu-l pot nega. Sunt si eu vinovat de aderarea Romaniei la NATO si UE”, a scris Iulian Fota pe Facebook.

Presedintele Comisiei de control SRI, Adrian Tutuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din Comisie, ca Iulian Fota, in calitate de director al Colegiului National de Informatii, ar trebui sa aiba „cel putin o abtinere” in exprimarea unor puncte de vedere de tip politic in spatiul public, in conditiile in care „nu face decat sa genereze suspiciuni privind activitatea SRI”.

„Directorul SRI a spus ferm in fata Comisiei ca SRI nu are legatura cu aceste manifestari si ca nu a fost implicat si nu va fi implicat SRI in activitati care nu tin de atributiile legale. Al doilea lucru pe care l-a spus este ca Serviciul a fost preocupat de prezenta elementelor extremiste de stanga, de dreapta si a analizat in ce masura lucrurile din piata pot duce la chestiuni care tin de siguranta nationala”, a precizat presedintele Comisiei de control SRI.

Adrian Tutuianu a mai spus ca perceptii de acest tip sunt generate si de afirmatiile unor persoane publice, precum Iulian Fota.

„Pot insa sa fac o remarca si asta este personala si opinia a fost impartasita si de directorul SRI, ca perceptii de tipul asta sunt create si de declaratiile unor oameni care au legatura cu Serviciul. Si fac referire la ceea ce a aparut in presa zilele acestea – domnul Iulian Fota, fost consilier prezidential, ar fi apreciat intr-o emisiune, pe un post national de televiziune, ca razboiul se duce intre PSD si noi. De aici puteti gasi comentarii ale foarte multor oameni din care rezulta ca SRI ar fi implicat”, a subliniat senatorul PSD.

El a tinut sa precizeze ca Iulian Fota ar trebui sa aiba „cel putin o abtinere” in exprimarea unor puncte de vedere de tip politic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: