Directorul Colegiului National de Informatii avertizeaza: razboiul bate la usa. „Am gasit trei referiri ingrijoratoare la razboi”

news

Directorul Colegiului National de Informatii, Iulian Fota, afirma ca sunt trei focare de conflict in lume de unde poate izbucni un razboi castrofal, ce va implica mai multe natiuni.

„In ultimile doua zile, baleind presa internationala, am gasit trei referiri ingrijoratoare la razboi.

1. Senatorul Lindsey Graham confirma o discutie cu presedintele Donald Trump, in care acesta a recunoscut ca SUA nu exclude solutionarea prin forta a complicatului dosar nord-corean.

2. Wall Street Journal avertizeaza asupra declansarii celui de-al treilea razboi in Liban, israelienii fiind foarte ingrijorati de recenta inarmare cu rachete a Hezbollahului.

3. In fine, Walter Russel Mead avertizeaza asupra Balcanilor, unde , ca urmare a manevrelor rusesti sau turcesti, si mai ales datorita posibilelor politici nationaliste ale Serbiei sau Albaniei, putem avea o confruntare militara semnificativa, cu scopul de a construi o „tara mare”, fie ea Albania Mare sau Serbia Mare. WRM introduce si un concept foarte interesant, NINO-NATO in name only, atribuindu-l Turciei.

Deci Balcanii, Liban sau Coreea? Pe linga razboiul fierbinte din Ucraina ne mai pricopsim cu inca unul?”, a scris Fota pe Facebook.

El a remarcat apoi amar ca tocmai in aceste momente se inregistreaza pensionari masive din sistemul de securitate nationala.

„Sper sa greseasca toti trei dar simpla discutie despre astfel de scenarii ne arata ce vremuri complicate traim. Tocmai cind noi, in inteligenta noastra, demantelam, prin pensionari, sistemul de securitate nationala. Bravos natiune!”, a mai spus Fota.

Iulian Fota este si profesor la Academia Nationala de Informatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: