Discurs de campanie – Putin promite sa faca din Rusia o „putere suverana si autosuficienta”: Nu putem renunta la suveranitate pentru niste carnati

externe

vladimir putin, rusia

Presedintele rus Vladimir Putin a promis duminica sa faca din Rusia o putere „suverana si autosuficienta” in fata Occidentului, in primul sau discurs de campanie inainte de a candida din nou la alegerile prezidentiale din martie, relateaza The Moscow Times.

Putin, aflat la putere din 2000, va candida la alegerile prezidentiale din martie, intr-un scrutin fara opozitie reala, care se asteapta sa ii prelungeasca domnia cel putin pana in 2030.

Votul va avea loc la putin peste doi ani de cand a lansat ofensiva Moscovei in Ucraina, ceea ce a provocat mai multe runde de sanctiuni occidentale impotriva Rusiei.

„Trebuie sa ne amintim si sa nu uitam niciodata si sa le spunem copiilor nostri: Rusia va fi fie un stat suveran si autosuficient, fie nu va exista deloc”, a declarat Putin in timpul unui congres al partidului de guvernamant Rusia Unita.

Putin a afirmat ca va face din „suveranitate” – un termen vag definit – unul dintre obiectivele cheie ale celui de-al cincilea mandat al sau la Kremlin.

„Vom lua decizii doar noi insine, fara sfaturi din strainatate”, a declarat Putin in aplauzele membrilor Rusiei Unite.

„Rusia nu poate – la fel ca unele tari – sa renunte la suveranitatea sa pentru niste carnati si sa devina satelitul cuiva”, a mai spus presedintele in varsta de 71 de ani.

El a acuzat Occidentul ca vrea sa „semene probleme interne” in Rusia.

„Dar astfel de tactici nu au functionat”, a spus el.

Liderul de la Kremlin a declarat ca „mai avem inca multe de facut pentru interesele Rusiei” si ca tara se confrunta cu „sarcini istorice”.

Toti adversarii politici ai lui Putin sunt fie in inchisoare, fie in exil, fie morti iar Moscova a interzis criticile la adresa campaniei sale militare din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: