Dispar pensiile speciale, de saptamana viitoare. Anuntul PNL, pensionarii „speciali” raman fara veniturile enorme

politica

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anuntat, sambata, ca proiectele de lege privind eliminarea pensiilor speciale va fi votat, marti, saptamana viitoare in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor. Va fi primul pas pentru desfiintarea pensiilor speciale.

„Astazi, despre pensiile speciale! Va convine sa existe mai multe categorii de pensionari in Romania? Sunt convinsa ca nu. Iata de ce aceasta anomalie trebuie sa inceteze de urgenta si PNL va actiona in consecinta marti, in Comisia de munca de la Camera Deputatilor, cand se vor dezbate doua proiecte legislative, de la PNL si USR, privind anularea pensiilor speciale. La contributii egale trebuie sa existe pensii egale, cu exceptiile care exista in celelalte tari membre NATO si UE”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Senatorul PNL a enumerat apoi beneficiile „enorme” rezultate in urma eliminarii pensiilor speciale.

„Iar beneficiile vor fi enorme:

– stoparea starii de dezaprobare si nemultumire in randul majoritatii populatiei;
– eliminarea diferentelor foarte mari intre pensia media si cele care se impun a ramane pensii de serviciu;
– eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii;
– alinierea legislatiei nationale privind sistemul de pensii cu recomandarile UE.

Gogoasa umflata numita pensii speciale trebuie eliminata! Asa este normal, asa este corect, se impune a fi si legal”, a mai scris Gorghiu.

Proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale trebuia sa fie dezbatut, marti, in Camera Deputatilor, insa PSD a reusit sa il scoata de pe ordinea de zi.

Pe de alta parte, PSD a anuntat ca sustine desfiintarea pensiilor speciale, astfel incat este putin probabil ca va vota impotriva.

Mai mult despre: ,


Comentarii: