Disperare. PSD il acuza pe premierul Orban de „inalta tradare”, cu o zi inainte de turul doi: „Saptamana viitoare il convocam la Senat”

politica

Senatorul PSD Titus Corlatean a anuntat sambata, cu o zi inainte de turul doi, ca premierul Ludovic Orban va fi convocat saptamana viitoare de Senat sa dea explicatii despre declaratiile facute la Zagreb, la congresul PPE. „Cred ca ar fi pe deplin justificata cercetarea infractiunii de inalta tradare a intereselor Romaniei in beneficiul unui grup cu componenta interna si externa”, sustine Corlatean.

„Am decis sa-l convocam saptamana viitoare la Senat pe Ludovic Orban in urma declaratiilor sale scandaloase, care dezvaluie adevaratul motiv al schimbarii prin tradare a guvernului PSD, in octombrie. Domnia sa va fi convocat pentru a da explicatii detaliate in legatura cu operatiunea de partid, pe care a marturisit-o in discursul sau de la Zagreb. Din aceasta marturie, intelegem ca interesul principal al liderilor PPE, ai celor de la Bruxelles si de la Bucuresti, a fost sa obtina o majoritate nelegitima in Comisia Europeana.

Aceste declaratii socante si scandaloase ne spun, de fapt, ca a existat un blocaj deliberat la Bruxelles, din partea liderilor PPE din Parlament si din Comisia desemnata, precum si o actiune a sistemului de putere ilegitima din Romania, care practic a tranzactionat interesele de stat ale tarii noastre in beneficiul unor interese de grup.

Ma intreb daca nu cumva acuzatiile dlui Ludovic Orban, facute in urma cu un an, cand a denuntat premierul in functie, adica pe dna Viorica Dancila, de inalta tradare pentru o relatie cu un partener strategic, nu ar fi pe deplin justificate chiar in cazul sau? Procurorii DIICOT au respins acuzatii dlui Orban.

Dupa declaratiile de la Zagreb, cred ca ar fi pe deplin justificata cercetarea infractiunii de inalta tradare a intereselor Romaniei in beneficiul unui grup cu componenta interna si externa, comisa de Ludovic Orban. In consecinta, il vom convoca pe premier la Senat pentru a sta la dispozitia senatorilor si a ne oferi date relevante cu privire la aceasta afacere de tranzactionare politica scandaloasa”, a declarat Titus Corlatean pemtri DC News.

Un mesaj similar a postat si Viorica Dancila pe Facebook, duminica, incalcand legislatia privind campania electorala.

„Dragii mei, va rog sa distribuiti acest video! Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis!

Pentru ca sunt foarte multi cei care s-au intrebat care a fost adevaratul motiv din spatele motiunii de cenzura, care a aruncat Romania in criza si haos si care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric!

Va rog sa ascultati declaratia lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde si domnul Iohannis a fost prezent!) in care le spune popularilor europeni ca au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni sa aiba majoritatea in noua Comisie!

Ei fac jocurile politice ale altora si incearca sa acopere in presa aceste manevre tipand la noi ‘fake news’! Iata adevaratul fake din politica romaneasca: Klaus Iohannis si PNL! Duplicitari, ipocriti si periculosi acesti intruchipati salvatori ai neamului!”, a scris Dancila pe Facebook.

Campania electorala pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie s-a incheiat, sambata, la ora 7.00. Potrivit legislatiei, constituie contraventie ”continuarea propagandei electorale dupa incheierea acesteia, precum si sfatuirea in ziua votarii a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei.

In aceste conditii, este interzisa difuzarea de mesaje electorale in locuri publice ori private. Facebook este considerat loc public.

Mai mult despre: ,

Comentarii: