politica

Disperarea lui Citu. La 11 noaptea convoaca sedinta BPN. Deputat PNL: „E pur si simplu un ‘puci politic’. Noaptea ca hotii”

Deputatul PNL Ionel Danca a anuntat, miercuri noapte, ca tabara Citu a convocat la 11 noaptea Biroul Politic National PNL pentri joi dimineata, de la ora 9.00. „Cand singurul lor sprijin politic mai e PSD nu pot face decat ca PSD, #NoapteaCaHotii!”, acuza Danca.

„Cine semneaza la ora asta o convocare a Biroului Politic National PNL pentru maine dimineata la ora 9,00?! E nebunie totala in #echipadistrugatoare a Partidului National Liberal! E pur si simplu un ‘puci politic’ in plina desfasurare la adresa democratiei din PNL si a statului de drept din Romania. Cand singurul lor sprijin politic mai e PSD nu pot face decat ca PSD, #NoapteaCaHotii!”, a anuntat Danca, aproape de miezul noptii.

Joi, in Parlament urmeaza sa fie citita motiunea de cenzura, primul pas inainte de votare. Tabara Citu a impus o decizie in conducerea PNL prin care parlamentarilor liberali li se interzice sa participe la sedinta.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara ca singura solutie pentru depasirea crizei politice si guvernamentale pe care o traverseaza Romania este refacerea coalitiei de guvernare formate dupa alegerile parlamentare.

El a precizat ca un Guvern minoritar nu poate face cu adevarat reforma si nu-si poate duce la indeplinire programul, subliniind ca pentru aceste lucruri este nevoie de o majoritate parlamentara, iar fara USR PLUS nu exista o majoritate parlamentara „decenta”.

„Problema esentiala este ca avem o criza guvernamentala si o criza politica. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvata fara sa existe un Guvern stabil, un Guvern care sa beneficieze de majoritate in Parlament, o majoritate clara, transparenta si o majoritate care sa fie formata din partide onorabile, care intr-adevar sa aiba capacitatea sa implementeze un program de guvernare care sa raspunda la toate aceste provocari si mai ales sa faca marile reforme. Din punctul meu de vedere nu exista decat o singura solutie pentru PNL si anume refacerea coalitiei de guvernare care s-a format dupa alegerile parlamentare. Asta e solutia, din moment ce USR PLUS a pus conditia foarte clara. Cu cat se solutioneaza mai repede aceasta criza, cu atat este mai bine pentru Romania”, a afirmat Orban miercuri, la B1 TV.

Liderul PNL a mentionat ca, daca isi va mentine functia de presedinte al partidului in urma Congresului PNL de pe 25 septembrie, ar reface coalitia in maximum 48 de ore.

Orban a mai spus ca, in conditiile in care Florin Citu ramane la putere, o face „din mila PSD” si pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

El a afirmat, totodata, ca cea mai mare catastrofa pentru Romania ar fi o eventuala refacere a USL, sustinand ca personal exclude orice colaborarea cu PSD, despre care crede ca „a avut ca agenda ascunsa sa tina Romania in saracie”.

Intrebat despre o racire a relatiilor dintre el si Klaus Iohannis, Ludovic Orban a sublinat ca este „in comunicare” cu presedintele Romaniei, apreciind ca relatia sa cu seful statului nu s-a deteriorat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

6 minute ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

41 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

56 de minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

2 ore ago