politica

Disperatii din PSD voteaza in favoarea investirii Guvernului Citu. Seful deputatilor PSD: „Exista acest curent in PSD al unor colegi care vor sa voteze Guvernul Citu”

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat joi ca parlamentarii social-democrati vor decide la sedinta grupurilor reunite, care incepe la ora 15,00, cum vor vota in privinta Guvernului Citu si a spus ca exista un curent in partid care sustine ca acest cabinet ar trebui investit.

„Suntem in situatia urmatoare – Guvernul Citu este un Guvern extrem de slab, extrem de nepregatit, cu oameni profund incapabili si este responsabilitatea celor care l-au propus pe Citu premier si a domnului Citu si a PNL ca a desemnat pe functiile de ministri oameni atat de incapabili.

Pe de alta parte, au fost intr-adevar la grupurile de la Camera si de la Senat colegi senatori si deputati care au spus ca e de preferat un Guvern slab unui Guvern interimar, practic unui Guvern care nu are atributia de a da ordonante de urgenta si de a gestiona situatia de criza in Romania.

Exista acest curent in PSD al unor colegi care sustin ca ar fi bine sa ne asiguram de investirea acestui Guvern astazi pentru o perioada de timp, macar pana la trecerea acestei crize cauzate de virus. Decizia se va lua la ora 15,00, cand va avea loc sedinta grupurilor reunite ale Camerei si Senatului”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca nu crede ca Parlamentul este in situatia de a amana votul de investitura pentru Guvernul Citu.

„Daca institutiile statului interzic adunari publice, chiar si aceasta de la Parlament, trebuie sa ne supunem, dar nu cred ca suntem in situatia asta. Asteptam decizia specialistilor”, a afirmat Simonis, citat de Agerpres.

O eventuala respingere a investirii Guvernului Citu ar determina trecerea in faza a doua a procesului de declansare a alegerilor anticipate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago