news

Diversiune penibila a Gabrielei Firea. Primaria Capitalei anunta ca „organizatorul” mitingului din 10 august s-a retras

Primaria Capitalei anunta ca Federatia Romanilor de Pretutindeni a informat institutia, in urma cu cateva zile, ca nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind ca organizatorul incearca sa induca ideea ca a primit un raspuns negativ de la autoritati, desi protestul a fost deja aprobat.

„Primaria Municipiului Bucuresti a inregistrat, in data de 1 august 2018, o adresa transmisa prin e-mail, prin care Federatia Romanilor de Pretutindeni informeaza ca renunta la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piata Victoriei.

Prin aceasta scrisoare, Federatia ignora cu buna-stiinta faptul ca protestul a fost autorizat, asa cum s-a comunicat public, si incearca sa induca ideea ca a primit doar o negatie la solicitarea de a organiza aceasta manifestatie. (…) Primaria Municipiului Bucuresti a aprobat organizarea mitingului, gasind solutia pentru siguranta participantilor: intrucat cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanti in Piata Victoriei, un spatiu insuficient pentru un numar atat de mare de oameni, aprobarea a survenit numai dupa ce, in colaborare cu institutiile de resort, a fost stabilita extinderea spatiului destinat adunarii publice in cauza”, au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Primaria Capitalei reminteste, de asemenea, ca a comunicat initial ca, in urma intrunirii Comisiei de avizare a solicitarilor de avizare a cererilor pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi solutionata favorabil, asa cum era enuntata, intrucat incalca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicata privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

„Pentru a discuta conditiile in care adunarea poate avea loc in deplina siguranta si cu respectarea legislatiei in domeniu, Primaria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o intalnire comuna cu reprezentantii tuturor institutiilor responsabile de ordinea, linistea publica si siguranta cetatenilor. Organizatorul a transmis, la acea data, ca nu poate lua parte la aceasta sedinta de lucru din cauza imposibilitatii de a reveni in tara. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu conditia ca zona anuntata initial sa fie extinsa si cu arterele adiacente. Dupa intrunire, cand i s-au comunicat rezultatele intrevederii, organizatorul a anuntat telefonic ca va veni in data de 10 august sa ridice protocolul aprobat”, mai spune Primaria Capitalei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago