Diversiunea lansata de Andronic (PMP) in EVZ l-a enervat chiar si pe seful sau, Basescu: „N-am vazut ceva mai JOSNIC”

politica

Traian Basescu reactioneaza dur dupa ce liderii PRU, bazandu-se pe un articol publicat de EVZ, au lansat atacuri murdare la adresa ONG-urilor care au fost finantate de organizatii patronate de George Soros. Patronul EVZ este chiar un candidat al PMP in alegerile din decembrie, Dan Andronic.

EVZ a publicat, duminica, o lista neagra cu numele unor personalitati din societatea civila care au fost „finantate” de George Soros. La scurt timp dupa aparitia articolului, liderii PRU au organizat o conferinta de presa in care au lansat acuzatii murdare la adresa celor aflati pe lista aparuta in EVZ.

„Am vazut cu totii in presa astazi informatii de o gravitate extraordinara legate de dezvoltarea unei retele de ONG-uri finantate de George Soros care urmareste acapararea statului roman. Vedem la varful statului roman, la Administratia Prezidentiala, ca este implantat un om direct al lui George Soros, trimisul lui George Soros la Cotroceni — Sandra Pralong, vedem la Palatul Victoria, Guvernul Romaniei condus de un om al lui George Soros care face parte din Asociatia Prietenii Europei — Dacian Julien Ciolos, vedem acest partid care este umflat artificial — Uniunea Soros in Romania, acest partid condus de Nicusor Dan, om finantat de George Soros”, a spus liderul PRU, Bogdan Diaconu.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a sustinut ca PRU detine documente care arata ca peste 200 de milioane de dolari au fost folositi in ultimii ani pentru a „dezvolta capacitatile acestor ONG-uri”.

„Avem dovezile. Ne referim la facturi ale acestor ONG-isti transmise de dansii sau de membri ai familiei, ordine de plata prin care acesti bani au ajuns in Romania, avem chitante si acte doveditoare, contracte semnate care demonstreaza fara echivoc de data aceasta ca mii de oameni din Romania participa la aceasta infestare a institutiilor statului”, a afirmat deputatul.

Luni, fostul presedinte Traian Basescu, s-a simtit obligta sa ia atitudine fata de „tornada anti ONG-uri” iscata chiar de catre subordonatul sau de la partid, Dan Andronic.

„Mizeria din politica este deliberat intinsa de asa numiti patrioti, peste ONG-urile care au avut contributii importante la evolutia democratiei in Romania. Asupra ONG-urilor s-a declansat o adevarata tornada propagandistica sustinuta de parlamentari versati precum domnii Deaconu, Ghita si Savu, liderii unui partid care spera sa intre in parlament cu mesajul mincinos precum ca ONG-urile finantate de Soros tradeaza, dezmembreaza si vand tara.

N-am vazut ceva mai josnic, avand in vedere ca in mare parte aceste ONG-uri au fost si sunt implicate in consolidarea societatii civile si a democratiei romanesti, inca insuficient consolidate”, a scris Basescu pe Facebook.

Intre Sebastian Ghita (PRU) si Dan Andronic (PMP), ambii cu dosare penale la DNA, exista o relatie stransa de colaborare. Presa a publicat recent o imagine in care cei doi se intretin cordial la un restaurant.

andronic-ghita

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: