Kremlinul: „Europa reprezinta o amenintare pentru Rusia, nu Rusia pentru Europa”

externe

Dmitri Pesko, Volodimir Zelenski, soarta, pecetluita, infrangere

Kremlinul afirma ca tarile europene din NATO reprezinta o amenintare pentru Rusia. Raspunzand la o declaratie a presedintelui ceh Petr Pavel in care acesta a remarcat ca statele NATO percep Rusia ca fiind amenintarea numarul unu pentru Europa, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca afirmatia reprezinta  o reactie „isterica”, relateaza CNBC..

„Rusia nu reprezinta o amenintare pentru Europa. Europa reprezinta o amenintare pentru Rusia. Europa, fiind un continent controlat de SUA, ma refer la UE, ei sunt cei care participa la NATO, care se indreapta cu toata puterea sa militara spre granitele noastre”, a declarat el joi.

„Acesta este un fapt care nu poate fi contestat, este un fapt evident. Aceasta este ceea ce reprezinta o amenintare pentru noi. Aceasta este ceea ce ne determina sa facem ceea ce facem acum”, a mai spus el.

Rusia a afirmat in mod repetat ca extinderea NATO in Europa de Est in ultimele decenii a reprezentat o amenintare la adresa securitatii sale nationale, fara a prezenta dovezi care sa sustina afirmatiile sale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: