Dmitri Peskov, secretarul de presa al lui Putin: „Europenii insisi vor suferi din cauza ca au interzis importul de diamante rusesti”

externe

interdictie, diamante, rusesti, Dmitri Peskov, europenii, sufera

Secretarul de presa al presedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat viitoarea interzicere a diamantelor rusesti ca parte a celui de-al 12-lea pachet de sanctiuni. Potrivit acestuia, sanctiunile impotriva Rusiei functioneaza ca un „bumerang” si „europenii insisi vor suferi din cauza lor”.

„Acest subiect a fost anuntat de mult timp. Aceasta este o continuare a cautarii unor solutii de sanctiuni, care, potrivit autorilor acestor idei, vor lovi Rusia. De regula, se pare ca efectul de bumerang este partial declansat. Interesele europenilor insisi vor avea de suferit. Pana in prezent, am reusit sa gasim modalitati de a minimiza consecintele negative ale sanctiunilor”, a declarat Dmitri Peskov in timpul unei conferinte de presa, citat de ziarul Kommersant.

Pe 17 noiembrie, EUobserver, citand un proiect de document, a raportat ca interdictia asupra importurilor de diamante din Rusia, ca parte a celui de-al 12-lea pachet de sanctiuni ale UE, va afecta bijuteriile care contin diamante si perle, inclusiv ceasurile de mana fabricate in Europa.

Daca interdictia privind importurile directe din Rusia va fi adoptata, aceasta va intra in vigoare la 1 ianuarie, iar interdictia privind diamantele rusesti taiate in tarile terte va intra in vigoare la 1 septembrie 2024.

Europa a fost principala piata de desfacere pentru cea mai mare companie miniera de diamante din Rusia, ALROSA. In 2023, livrarile sale de diamante rusesti catre UE au scazut deja de patru ori fata de anul trecut.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: