news

DNA a retinut opt persoane in dosarul atribuirii ilegale de locuinte in Bucuresti. O suspecta a obtinut sase case

Un numar de opt persoane au fost retinute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care se investigheaza atribuirea ilegala a unor locuinte, situate in zone centrale ale Bucurestiului, din fondul locativ de stat.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, in dosarul privind modalitatea de dobandire frauduloasa, din fondul locativ de stat, a 45 de locuinte situate in zone centrale ale municipiului Bucuresti, cu implicarea mai multor persoane fizice si a unor functionari publici, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus o serie de masuri preventive fata de 17 inculpati (retinere si control judiciar), respectiv retinerea pentru 24 de ore, incepand cu zilele de joi si vineri, a unui numar de opt inculpati, persoane fizice, in sarcina carora s-au retinut mai multe infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, trafic de influenta, dare de mita, fals (comise in forma autoratului si a complicitatii) si controlul judiciar fata de noua inculpati in sarcina carora s-au retinut infractiuni de cumparare de influenta.

DNA precizeaza, totodata, ca in cauza s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Viorica Belivaca si Alexandra Laurentia Vraicu, angajate in cadrul SC TITAN AL SA (fostul ICRAL), pentru savarsirea mai multor infractiuni de luare de mita si pe numele Ludmilei Dima, notar public, pentru savarsirea unor infractiuni de cumparare de influenta (savarsite in forma autoratului si a complicitatii).

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonante ca, in perioada 2018 – 2020, cinci inculpati ar fi constituit un grup infractional, la care ulterior ar fi aderat si alte persoane, si care avea ca unic scop obtinerea pe nedrept de imobile din fondul locativ de stat sau imobile ale unor proprietari fara mostenitori, aflate pe raza municipiului Bucuresti si care, in mod normal, ar fi intrat in proprietatea statului.

„Ca modalitate de comitere a infractiunilor, inculpatii ar fi identificat imobile nelocuite, nerevendicate ori care se aflau in proprietatea privata a statului, a primariei municipiului Bucuresti sau a primariilor de sector, iar pentru dobandirea nelegala a acestora ar fi intocmit documente false, respectiv contracte de inchiriere, contracte de vanzare-cumparare, procese-verbale de predare-primire locuinta, in numele AFI (Administratia Fondului Imobiliar) si al unui notar public”, se precizeaza in comunicatul citat.

Ulterior, spun anchetatorii, ar fi fost identificate persoanele dornice sa intre in posesia acestor locuinte, de la care inculpatii ar fi pretins si primit, in functie de numarul contractelor incheiate, sume de bani cuprinse intre 3.000 euro si 210.000 euro (pentru mai multe contracte).

„In cadrul acestui grup, fiecare membru avea un rol bine stabilit, spre exemplu unul dintre inculpati trebuia sa procure cheile de acces de la imobile, sa tina legatura cu beneficiarii, sa fie imputernicit de acestia sa depuna si sa ridice documente la/de la diverse institutii, sa incaseze de la acestia sumele de bani pretinse si sa patrunda abuziv in imobile pentru a le ocupa. Una dintre beneficiarele acestui mod de operare ar fi si suspecta Ludmila Dima care ar fi dobandit pentru sine si pentru altul, contra unor sume de bani cuprinse intre 10.000 euro – 12.000 euro, un numar de 6 locuinte”, spun procurorii.

O parte din informatiile referitoare la diverse imobile si persoane, precum si cheile de acces in imobile le-ar fi fost oferite membrilor grupului, contra unor sume de bani modice, de catre suspectele Victoria Belivaca si Alexandrina Laurentia Vraicu, in calitate de functionari in cadrul SC TITAN AL SA (fostul ICRAL), mentioneaza sursa citata.

DNA informeaza ca, vineri, sapte dintre persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

2 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

27 de minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

54 de minute ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

59 de minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

2 ore ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

2 ore ago