DNA confirma. „Caracatita ‘jurnalistilor’ si ‘analistilor’ platiti de PSD” este in atentia procurorilor: „26 de dosare care privesc diverse finantari”

news

DNA a anuntat, vineri, ca are in lucru peste 20 de dosare in care se cerceteaza mai multe finantari „fie ale unor formatiuni politice, fie ale unor persoane politice”.

Declaratia a fost facuta de Nistor Calin, procurorul-sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost intrebat daca exista in cadrul DNA un dosar care sa-l vizeze pe Mircea Draghici, actualul trezorier al Partidului Social Democrat. Acesta candideaza acum pentru functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente.

„Cred ca stiti ca asemenea informatii nu pot face obiectul comunicarii publice. Ce va pot spune este ca in evidentele Directiei Nationale Anticoruptie sunt in acest moment vreo 26 de dosare care privesc diverse finantari, fie ale unor formatiuni politice, fie ale unor persoane politice”, a spus Calin Nistor.

El a adaugat ca se vor transmite informari in situatia in care se va continua urmarirea penala fata de vreun suspect.

Surse citate de G4Media au anuntat, miercuri, ca procurorii anticoruptie verifica daca PSD a directionat banii din subventii catre institutii de presa.

Astfel, DNA a solicitat AEP sa trimita documentele care sa arate „modul de stabilire si repartizare a subventiilor acordate in cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate in cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de catre Partidul Social Democrat a subventiilor la nivelul anilor 2017 si 2018”.

Potrivit sursei citate, dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek Romania despre modul in care Mircea Draghici ar fi directionat sume de bani de la partid catre o firma de media controlata de sotia sa (Georgiana Draghici) in judetul Arges. Trezorierul PSD a respins atunci acuzatiile si a cerut publicatiei sa stearga articolul de pe site.

Aceeasi publicatie a scris in octombrie anul trecut despre sumele pe care le-ar fi incasat mai multi ziaristi, analisti si sociologi de la PSD din banii incasati de partid la stat drept subventie.

Printre cei mentionati sunt Doru Buscu, Vasile Dincu, Bogdan Chirieac, Marius Pieleanu, Mirel Palada, Razvan Savaliuc si Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro, Liviu Alexa ori Marius Ghilezan.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: