news

DNA a inhatat un ofiter de Politie care a pretins o spaga record: 1.100.000 de euro

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea unui ofiter de politie judiciara in cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, informeaza un comunicat DNA transmis sambata.

„In perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, in calitate de ofiter politie judiciara delegat sa efectueze activitati de urmarire penala intr-un dosar la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), ar fi pretins in mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz si procurorul sef de sectie”, potrivit ordonantei procurorilor, citata in comunicatul DNA.

Banii ar fi fost pretinsi prin intermediar, de la o persoana vizata in dosarul in care ofiterul fusese delegat sa efectueze activitati de urmarire penala, in schimbul promisiunii ca acesta ar face cercetari intr-un anume sens, astfel incat probele stranse sa conduca la desfiintarea concluziilor expertizei deja facute in cauza si in cele din urma la o solutie de clasare. Politistul s-ar fi angajat si ca va interveni la procurorul de caz si la procurorul ierarhic superior, (asupra carora a lasat sa se inteleaga ca ar avea influenta) astfel incat sa se dispuna solutia clasarii, iar eventualele plangeri fata de clasare sa fie respinse, se mentioneaza in comunicat.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

El urmeaza sa fie prezentat, sambata, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, mai precizeaza comunicatul DNA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago