DNA l-a anuntat pe Dragnea cat are de platit pentru a-si copia dosarul. Seful PSD este in continuare nemultumit: „Este foarte curioasa aritmetica”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, sustine ca „in mod intentionat” se doreste sa nu aiba acces la dosarul Tel Drum, pentru a nu putea sa isi faca apararea asa cum trebuie.

Intrebat daca i s-a spus motivul pentru care DNA a refuzat sa-i dea dosarul in format electronic, Dragnea a precizat: „Nu, pur si simplu asa e decizia”.

„Si am inteles, sper sa nu gresesc, ca a iesit DNA-ul cu un anunt – costa 10.000 (n.r. – lei). Este foarte curioasa aritmetica, eu pentru 18 volume am platit 6.000 si ceva de lei. Pentru restul, pana la aproape 300, oricine poate sa faca o socoteala simpla – ne duce la vreo 100.000 de lei. Nu stiu in ce alte cazuri s-a refuzat sa se dea dosarul in format electronic. Acum incerc sa inteleg sau incep sa inteleg ca de fapt DNA-ul este o institutie care vrea sa faca venituri. Eu stiu ca are un buget suficient si a avut un buget in fiecare an. Dupa parerea mea, am scris-o si in plangerea depusa la DNA, in mod intentionat se doreste sa nu am acces la dosar si sa nu pot sa-mi fac apararea cum trebuie, ceea ce n-ar fi o mare noutate”, a sustinut el, luni, la Palatul Parlamentului.

Anterior, presedintele PSD a anuntat ca a depus o plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pe motiv ca procurorii au refuzat sa ii puna la dispozitie o copie a dosarului in care este anchetat in format electronic.

El a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca procurorii ii pun la dispozitie documentele doar pe suport de hartie, iar cheltuielile pentru multiplicarea lor sunt mult mai mari in raport cu veniturile sale.

Dragnea sustine ca singurul sau venit este indemnizatia de presedinte al Camerei Deputatilor, iar multiplicarea documentelor de la DNA ar costa peste 100.000 de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: