DNA, perchezitii la Baza Militara de la Mihail Kogalniceanu. Americanii au depistat cazuri de coruptie la contractele de achizitii

news

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in colaborare cu autoritatile din Statele Unite ale Americii, au efectuat, joi, perchezitii in mai multe locuri din tara intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie, a informat, vineri, DNA.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, ca printre locurile vizate de perchezitii s-ar fi aflat si Baza Militara de la Mihail Kogalniceanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie.

„In cursul zilei de joi, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, s-au efectuat 26 de perchezitii domiciliare in cateva zeci de locatii reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se precizeaza in comunicat.

In cauza, spune DNA, procurorii beneficiaza de sprijin din partea autoritatilor judiciare SUA.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii vizeaza suspiciuni de coruptie in legatura cu comisioane pentru acordarea de contracte de achizitii si abuz in serviciu.

Comentarii: