DNA pune la punct Gruparea Savonea din CSM, refuza sa o dea afara pe procuroarea din Dosarul Colectiv: „Si-a indeplinit atributiile de serviciu cu profesionalism, onestitate si curaj”

politica

DNA a anuntat luni, intr-un comunicat de presa, ca respinge solicitarea sectiei de judecatori a CSM ca procurorul din cazul Colectiv sa fie dat afara. Sectia de judecatori este in continuare controlata de gruparea Savonea.

„Doamna procuror si-a indeplinit atributiile de serviciu cu profesionalism, onestitate si curaj”, subliniaza DNA intr-un comunicat de presa.

„Prin Hotararea nr. 825, din data de 29 iunie 2021, a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, comunicata Directiei Nationale Anticoruptie la data de 23.08.2021, s-a solicitat domnului Crin-Nicu Bologa, procuror sef Directie, revocarea din functia de procuror al Directiei Nationale Anticoruptie, a doamnei procuror Melinda Diaconescu, care isi desfasoara activitatea in cadrul Sectiei Judiciare Penale.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a constatat ca procurorul care reprezinta Directia Nationala Anticoruptie la sedintele de judecata ale dosarului Colectiv, prin formularea unei cereri de recuzare a judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti investiti cu solutionarea dosarului Colectiv si a judecatorilor investiti cu solutionarea cererii de recuzare, a afectat independenta si impartialitatea acestora.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat continutul hotararii amintite anterior si comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu si a constatat ca nu exista motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai mult, doamna procuror si-a indeplinit atributiile de serviciu cu profesionalism, onestitate si curaj, in conformitate cu prevederile art. 67 Cod procedura penala si in virtutea independentei garantate de art. 67 alin. (1) si (2) din Legea nr. 304/2004.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Crin-Nicu Bologa, asigura cetatenii ca procurorii Directiei isi desfasoara activitatea, conform principiilor legalitatii, impartialitatii si independentei in dispunerea solutiilor si a concluziilor lor in fata instantei de judecata, in scopul aflarii adevarului, apararii ordinii de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenilor.

De asemenea, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie asigura procurorii directiei de tot sprijinul institutional permis de lege, care sa le garanteze desfasurarea activitatii in conditii de legalitate, independenta si profesionalism.

De altfel, doamna procuror Melinda Diaconescu a formulat o plangere prealabila prin care solicita Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotararii care o vizeaza si, de asemenea, a formulat o cerere pentru apararea reputatiei profesionale si a independentei la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la continutul hotararii si a discutiilor ce au avut loc la sedinta Sectiei pentru judecatori, aspecte preluate de mass media”, anunta DNA intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Presiuni uriase pentru achitarea lui Piedone in dosarul „Colectiv”. CSM cere DNA sa il schimbe pe procurorul din acest dosar: „Se duc lupte grele in subterane pentru salvarea lui Piedone”

Comentarii: