DNA reactioneaza la atacul deputatilor PENALI. Se va ajunge la o „presiune nemaiintalnita la adresa magistratilor”

news

DNA a reactionat ca urmare a intentiilor unui grup de zece deputati PSD, din care jumatate sunt cercetati penal, de a schimba Codul Penal astfel incat sa ingreuneze activitatea procurorilor.

„Adoptarea propunerii ar diminua semnificativ eficienta Directiei Nationale Anticoruptie si ar afecta in mod sever statutul procurorilor in cadrul sistemului judiciar.

Modificarea cadrului legislativ in regim de urgenta si in lipsa unor analize obiective care sa ateste o nevoie sociala imperioasa este nejustificata, avand in vedere ca noile coduri au fost adoptate recent de Parlamentul Romaniei, in urma unor dezbateri indelungate, care au implicat toate partile interesate. De altfel, initiatorii fac trimitere in expunerea de motive la aparitia unor evenimente care necesita schimbarea politicii penale, fara insa ca acestea sa fie indicate.

(…) Pe de alta parte, stabilirea unor reguli de procedura exclusiv pentru procuror, nu si pentru ceilalti participanti la procesul penal care exercita aceleasi atributii, este atipica si indica faptul ca propunerea urmareste limitarea capacitatii investigative a organelor de urmarire penala”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Citeste si: Patru deputati penali ai PSD plus Niky Scorpion vor sa bage spaima-n procurori

Procurorii DNA mai atrag atentia ca „introducerea infractiunii de abuz de putere al organelor judiciare ar avea ca unic efect exercitarea unei presiuni nemaiintalnite la adresa magistratilor care solutioneaza cauze complexe.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: