„Doamne, pe cine ne-ati pus in acest Guvern? Ne inspaimantam!”. Pana si propagandistii PSD de la Antena 3 si-au pus mainile in cap – Video

politica

Prestatia din Parlament a noului ministru al Economiei, Danut Andrusca, a creat stupefactie pana si la Antena 3. Andrusca a reusit cu grei sa lege doua cuvinte, avans probleme evidente de exprimare intr-o limba romana coerenta si corecta.

„Doamne, pe cine ne-ati pus in acest Guvern? Ne inspaimantam”, a izbucnit Bogdan Chirieac la Antena 3.

Jurnalistii au incercat sa obtina de la Andrusca cateva cuvinte, insa acesta s-a exprimat cu mare dificultate. Andrusca a fost propulsat in Guvern de catre Ionel Arsene, baronul PSD de Neamt, care acum este cercetat de DNA pentru o spaga de 100.000 de euro.

Scriitorul Andrei Plesu a declarat, duminica, la Antena 3 ca „nu poti guverna daca nici macar nu poti sa articulezi cum trebuie!”.

„Problema (guvernului – n.r.) este si de calitate umana si am sa ma refer nu la cine stie ce virtuti nobile, ci la minima virtute de a te exprima corect in limba ta, ceea ce inseamna ca gandesti corect. Nu poti guverna, daca nu poti nici macar sa articulezi cum trebuie. Am aflat ca s-au adunat 800 de semnaturi pentru sustinerea lui Liviu Pop ca ministru, ca… e adevarat ca face greseli de exprimare, dar a facut lucruri bune! Nu stim care. Si argumentul e asta: ca sa fii ministru nu trebuia examen de buna exprimare. A, nu?!

Pot sa va citesc cinci randuri dintr-un autor chinez? Ca al lor e viitorul…

A fost intrebat la un moment dat Confucius: Ce-ai face in primul rand daca ti s-ar oferi sarcina guvernarii?

Raspunsul lui Confucius:

„Esentialul este sa numesti corect lucrurile.

Esentialul este corectitudinea limbajului.

Daca denumirile nu sunt corecte, cuvintele nu se mai potrivesc.

Daca cuvintele nu se mai potrivesc, treburile statului merg prost.

Daca treburile statului merg prost, nici riturile si artele nu mai pot inflori.

Daca riturile si artele nu mai pot inflori, judecatile si pedepsele inceteaza sa mai fie drepte.

Daca judecatile si pedepsele inceteaza sa mai fie drepte, poporul nu mai stie cum sa se poarte”.

Astea sunt consecintele unui tip de exprimare… Acum cateva zile un vechi prieten spunea: Domnule, trebuie sa vorbim de separatia puterilor in stat, sa puna mana sa citeasca un Montesquieu! Ce Montesquieu, domnule, sa citeasca abecedarele, manualele de gramatica elementara! Nu ca nu vorbesc englezeste sau alta limba, dar cum vorbesc romaneste! Toti pe care ii vad pe scena au in general dificultati sa se exprime romaneste decent macar! Pot pescui dracii de exprimare gramaticala la oricare, aproape, dintre cei care sunt pe scena. Pai atunci, se ajunge ca poporul nu mai stie cum sa se poarte!”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: